ROYALTY

Prinses Beatrix bezoekt Saba en Sint Eustatius

m prinses-beatrix-80-2Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden bezoekt op donderdag 12 december en vrijdag 13 december respectievelijk Saba en Sint Eustatius.

Het bezoek aan de twee eilanden staat in het teken van natuurbehoud en sociaal-maatschappelijke samenwerking.

Prinses Beatrix begint in Saba in het nieuwe Mount Scenery Nationaal Park, waar ze het wandelpad Mary's Point Trail zal openen. Het pad, dat tot aan de ruïnes van de historische nederzetting Mary's Point loopt, is aangelegd door medewerkers en vrijwilligers van de Saba Conservation Foundation, die zich bezig houdt met het behoud van natuur en cultureel erfgoed op Saba.

 

Ook staat op Saba een ontmoeting in de haven op het programma met een aantal lokale vissers, naast een bezoekje aan de Botanical Gardens.

 

Op Sint Eustatius neemt de prinses een kijkje bij het herbebossingsproject ReforeStatia. Door orkaan Irma in 2017 zijn duizenden bomen verdwenen, waardoor de grond niet wordt vastgehouden en erosie ontstaat. Door het opnieuw planten van bomen moeten aardverschuivingen worden voorkomen. De prinses vervolgt haar bezoek met een rondleiding over de nabijgelegen Earth Farm, waar kinderen spelenderwijs leren over de natuur, het houden van dieren en tuinieren. Na een ontmoeting met jonge rangers krijgt ze aan het einde van haar reis een muzikaal optreden gepresenteerd door kinderen van verschillende scholen en jongerenorganisaties.

 

Vrijdagmiddag brengt de Prinses een bezoek aan de christelijke naschoolse opvang Daughters of the King Foundation (D.O.T.K.). De stichting biedt dagbesteding aan meisjes tussen 5 en 12 jaar om hen een veilige plek te bieden. Daarnaast brengt Prinses Beatrix een bezoek aan de Mega D Youth Foundation. De organisatie helpt jongens en meisjes tot 18 jaar na school met huiswerk en met talentontwikkeling op het gebied van media, sport, debatteren, dans en muziek. @RVD tekst en foto