ROYALTY

Koningin Máxima houdt toespraak bij Singapore FinTech Festival

Maxima 3A4A6468 copy

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdag 13 november als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) een toespraak bij het 'Singapore FinTech Festival'.

De conferentie richt zich op de ontwikkeling van technologie voor betere toegang tot financiële diensten (fintech) en wordt van 11 tot 15 november in het Singapore Expo Convention and Exhibition Center gehouden.

 

Koningin Máxima gaat in op het belang van technologische innovaties om de toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen en digitale betaalmethoden te verbeteren. Nog altijd hebben 1,7 miljard volwassenen geen toegang tot deze diensten.

 

Het Singapore FinTech Festival is met ruim 45.000 deelnemers uit 130 landen de grootste conferentie over dit onderwerp. Toehoorders zijn vertegenwoordigers van financiële instellingen, beleidsmakers en fintech bedrijven. Organisatoren zijn de Monetaire Autoriteit Singapore (MAS) en de Bankenassociatie (ABS) van Singapore.

 

Koningin Máxima is in september 2009 benoemd tot UNSGSA. Zij adviseert in deze functie de secretaris-generaal van de Verenigde Naties over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

 

Foto Anneke Ruys