ROYALTY

Prinses Beatrix bezoekt Bonaire

IMG 1180 GD

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden brengt van 28 november tot en met 1 december 2018 een bezoek aan Bonaire.

Zij bezoekt het eiland op uitnodiging van de Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire), een non-gouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de nationale parken op Bonaire. STINAPA is lid van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouwe is.

 

Er staat onder meer een bezoek aan het hoofdkantoor van STINAPA op het programma.  Hier krijgt de prinses uitleg over het beheer en de bescherming van natuurparken op Bonaire. Ook staat er een bezoek aan de Strea Briante School. Deze school is de winnaar van het eerste Caribisch UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Dit festival is in het leven geroepen om kinderen in Caribisch Nederland op actieve en creatieve manier bewust te maken van hun rechten. 

 

Ook bezoekt Prinses Beatrix het Washington Slagbaai Nationaal Park: het eerste natuurreservaat van de toenmalige Nederlandse Antillen en opgericht in 1969. Het park van 5.643 hectare biedt een veilige leefomgeving voor inheemse beschermde diersoorten van Bonaire zoals papegaaien, flamingo's, parkieten en leguanen. Daarnaast zijn de stranden een belangrijk broedgebied voor de vier soorten zeeschildpadden die in het Caribisch gebied leven.

 

Het bezoek aan STINAPA wordt afgesloten met het bijwonen van het debat van de STINAPA Junior Rangers; het jongerenprogramma van de organisatie. Al zo'n tien jaar krijgen jongeren wekelijks trainingen om te leren over de bijzondere flora en fauna op het eiland en het belang van natuurbeheer en -behoud. Ze zijn de natuurambassadeurs van en voor Bonaire.

@RVD

 

Foto: Anneke Ruys