ROYALTY

Koningspaar brengt staatsbezoek aan Verenigd Koninkrijk

3A4A4727 kopiekopiekopieZijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

 

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als 'North Sea Neighbours', gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid - waaronder militaire samenwerking - en economie en innovatie.

 

Tijdens dag een van het Staatsbezoek is onder meer een lunch op Buckingham Palace ingepland en een ceremonie op de Horse Guards Parade, waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II. Na de lunch op Buckingham Palace leggen de Koning en Koningin een krans bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Een korte rondleiding door de Abbey leidt hen onder andere langs de graven van de Nederlandse Koning Willem III en zijn Britse echtgenote Koningin Maria II.

 

Op de tweede dag van het Staatsbezoek is er onder meer aandacht voor de nauwe samenwerking tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van vrede en veiligheid.

 

In de middag ontvangt minister-president Theresa May de Koning en Koningin voor een lunch in haar ambtswoning op Downing Street 10. Het staatsbezoek eindigt met het afscheid van Koningin Elizabeth II op Buckingham Palace.