ROYALTY

Koningin reikt Appeltjes van Oranje uit aan drie jonge winnaars

Appeltjes LOWER Appeltjes 2018Drie jonge mensen die zich inzetten voor de samenleving hebben woensdag de Appeltjes van Oranje ontvangen uit handen van Koningin Máxima.

Excel Arts Academy (Curaçao), Buddy to Buddy (Zutphen, Breda, Utrecht) en YETS Foundation (Vlaardingen) kregen de Oranje Fonds-prijzen op Paleis Noordeinde. Het is de 16e keer dat de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds zijn uitgereikt.

 

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit 'Jong en sociaal ondernemend', wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving. Die jonge mensen zijn Shelomi Doran-Bakhuis (31, Excel Arts Academy), Armijn van Roon (35) en Willemijn Voorham (33) (Buddy to Buddy) en Peter Ottens (30, YETS Foundation).

 

De drie winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Een van de beeldjes is het Grote Appeltje van Oranje. Die wordt toegekend aan het initiatief dat het meest opvalt in bereik. Dit jaar is het Grote Appeltje naar Excel Arts Academy gegaan. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

 

Foto: ©Oranje Fonds – Bart Homburg