ROYALTY

Koningin Máxima brengt bezoek aan India over toegang tot financiële diensten


3A4A9430 3 copykopieHare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei de Republiek India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014. Koningin Máxima richt zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. 

 

De Koningin spreekt in Delhi onder meer met vertegenwoordigers van NITI Aayog, de denktank van de overheid en de 'Indian Software Products Industry Round Table (iSPIRIT), de denktank achter de ontwikkeling van de India Stack. Daarnaast is er een gesprek voorzien met minister-president Narendra Modi en de interim-minister van Financiën, de heer Piyush Goyal.

 

Woensdag 30 mei bezoekt Koningin Máxima Mumbai waar zij aanwezig is bij een bijeenkomst van het 'CEO Partnership for Financial Inclusion'. Koningin Máxima heeft verder onder meer een gesprek met vertegenwoordigers uit de private sector in India over de ontwikkeling van klantgerichte financiële producten. 

 

Koningin Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Zij adviseert in deze functie over toegang tot financiële diensten en zet zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Koningin Máxima erevoorzitter van het G20 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI). @RVD

 

 studiopijlman-hosting