ROYALTY

Koningspaar op staatsbezoek naar Baltische Staten

m koning-en-koninginZijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni 2018 staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen.

Op uitnodiging van president Raimonds Vejonis brengen zij maandag 11 en dinsdagochtend 12 juni een staatsbezoek aan de Republiek Letland. Aansluitend vindt op dinsdagmiddag 12 juni en woensdag 13 juni op uitnodiging van president Kersti Kaljulaid het staatsbezoek aan de Republiek Estland plaats. Op woensdagavond 13 juni en vrijdag 15 juni brengen zij vervolgens op uitnodiging van president Dalia Grybauskaitė een staatsbezoek aan de Republiek Litouwen. Het Koninklijk Paar wordt tijdens de drie staatsbezoeken vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

 

De drie bezoeken staan in het teken van de lang gedeelde historische en de nauwe bilaterale banden van Nederland met Letland, Estland en Litouwen. De historische relatie met de drie landen gaat terug tot de veertiende eeuw, met de meest intensieve handelsrelaties in de Gouden Eeuw. De huidige relatie kenmerkt zich door een sterk partnerschap voor vrede, veiligheid en welvaart, met name in de Europese Unie en de NAVO.

 

Foto: © RVD - ANP

 studiopijlman-hosting