MUZIEK

Muziek

Jeroen van der Boom

jeroen blobid0 1653034543608

Vandaag verschijnt de nieuwe single van Jeroen van der Boom. Met de plaat Laat me binnen laat de zanger horen dat hij het zomerse gevoel al te pakken heeft en met deze meezinger een voorschot neemt op het feestje met Toppers in Concert. Laat me binnen is groots en energiek. Een nummer dat iedereen in no time meezingt.

‘We gaan richting de zomer en dat zomerse gevoel wilde ik in mijn nieuwe single door laten klinken,’ zegt Jeroen van der Boom. ‘Ik hoop dat ik met deze single mijn publiek het gevoel van zomerse vrolijkheid en die ongedwongenheid mee kan geven. Ik vind Laat me binnen een heerlijke, vrolijke en zeker aanstekelijke plaat. Ik durf wel te zeggen dat het een topsingle is. Laat me binnen hoort in ieder geval tot mijn topfavorieten.’

De eerste reacties op de single zijn overweldigend. Woorden als muzikaal, groots, energiek en een echte meezinger keren steeds terug. Komende weken is Jeroen op verschillende radiostations als Radio 538, NPO Radio 2 en Radio 5 te horen en zal hij diverse keren zijn single live ten gehore brengen.

Komende zomer is Jeroen van der Boom met deze single ook te horen op het AVROTROS Muziekfeest Op Het Plein op 27 juni. Vanaf 4 juni is hij bij SBS6 te zien in zijn nieuwe televisieshow De Hollandse Nieuwe waarin hij op zoek gaat naar dé nieuwe volkszanger in Nederland. De kaartverkoop van Toppers in Concert op 18 en 19 november 2022 in de Johan Cruijff ArenA is inmiddels in volle gang.

De nieuwe single Laat me binnen van Jeroen van der Boom is vanaf vandaag te streamen en downloaden via de bekende platforms. @Royal Promotions

Harry Styles komt met nieuw album

Harry styles 1200x1200

 

Harry Styles heeft vandaag zijn langverwachte nieuwe album Harry’s House uitgebracht, de opvolger van Fine Line uit 2019. De eerste single van het album, As It Was, verscheen op 1 april en is inmiddels al ruim 470 miljoen keer gestreamd. 

Op Harry’s House duikt Harry Styles in thema’s die hem persoonlijk aan het hart gaan: “identity, community and love”. Harry: “These songs are about building a home out of your emotions and memories, so you can create a place where you belong, wherever you go.” Het resultaat is volgens de zanger een album vol gecompliceerde love songs en rauwe emoties, met een sound die toch opgewekt, zelfverzekerd en onbevreesd klinkt. 

Harry Styles schreef zijn nieuwe album met zijn vaste schrijvers Tyler Johnson, Kid Harpoon en Mitch Rowland, met wie hij ook zijn eerdere muziek schreef. Tijdens de pandemie werkte het viertal in LA, Tokyo en de Engelse countryside aan het album. 

As It Was, de eerste single van het album, verscheen op 1 april en werd in de VS de op één dag meest gestreamde single op Spotify ooit. Harry speelde het nummer vorige maand voor het eerst live tijdens zijn headline shows op Coachella. @Sony Music

Beluister Harry's House

Macy Gray komt naar Paard Den Haag

macy gray m 3A4A0162

Op maandag 30 mei zie je the one and only Macy Gray in PAARD. Haar herkenbaar rauwe en rock steady stem heeft van haar een van de meest geliefde R&B/Soul-sterren van de 21e eeuw gemaakt. Wat begon met de onweerstaanbare debuutplaat ‘How Life Is’ – waar wij heel veel van kunnen meezingen – groeide uit tot een glansrijke carrière met miljoenen verkochte platen, een Grammy (en vele nominaties), BRIT-awards en wereldwijde lof.

 

Facebook event

Vleugen van Nina Simone en Billie Holiday zijn in haar muziek te horen, maar Macy Gray’s songs en muziek hebben een geheel eigen sound die in de 90’s elke hitlijst wist te veroveren. ‘Why Didn’t You Call Me’, ‘I Try’, ‘Do Something’, je kon er niet omheen. Inmiddels heeft ze tien(!) platen op haar naam staan, en heeft ze samengewerkt met een scala aan artiesten: van The Black Eyed Peas, Fatboy Slim, en Erykah Badu tot Megan Trainor en Gary Clark Jr. @Paard Den Haag

Indie folk singer-songwriter geeftt concert in AFAS Live

Op 20 juli 2022 staat Phoebe Bridgers in AFAS Live te Amsterdam. De Amerikaanse indie zangeres speelt haar grootste headline show tot dusver, deze zomer in AFAS Live.

 

phoebePhoebe Bridgers
De afgelopen jaren is Phoebe Bridgers niet meer weg te denken uit de indie scene. Na het uitbrengen van haar visitekaartje Stranger in the Alps (2017), waar onder andere haar grote doorbraak song ‘Motion Sickness’ op te horen is, heeft de zangeres zich definitief op de radar van menig indie liefhebber weten te zetten. Al snel volgden talloze samenwerkingen met de grootste pop-, rock- en indie iconen. Van Taylor Swift tot The 1975 en van The Killers tot haar samenwerking met Lucy Dacus en Julien Baker: de singer-songwriter heeft aan menig succesvol album een bijdrage geleverd.

Bridgers staat niet alleen bekend om haar intieme, melancholische muziek, maar ook om haar respectabele maatschappelijke betrokkenheid. Met haar geliefde covers van nummers als ‘Day After Tomorrow’ (Tom Waits) en ‘That Funny Feeling’ (Bo Burnham) haalde de muzikante geld op voor diverse goede doelen en maatschappelijke organisaties, veelal gericht op vrouwenrechtenorganisaties, waaronder de abortus fondsen in Texas. Ook een gedeelte van de opbrengsten van haar nieuwste tour, de ‘Reunion Tour’, worden gedoneerd aan het goede doel. In de US tour gaan opbrengsten naar de grootste nationale anti-seksueel geweld organisatie, Rainn. Een gedeelte van de opbrengsten van de AFAS Live show wordt gedoneerd aan The Mariposa Fund, een vrouwenrechten organisatie gericht op het bieden van veilige opties omtrent abortus.

Reunion Tour
Op 20 juli 2022 staat Bridgers in AFAS Live met haar grootste headline show op Nederlandse bodem tot dusver, als onderdeel van haar tweede tour genaamd ‘Reunion Tour’. De tour staat voornamelijk in het teken van haar meest recente album Punisher (2020) dat met veel lof werd ontvangen door het internationale publiek. Het album werd door 3voor12 omschreven als “een troost op mindere dagen en de soundtrack van betere dagen.” De Britse cultuurwebsite NME omschreef het album als "atmospheric indie with an undercurrent of anxiety" en beoordeelde het met 5 van de 5 sterren.

Na haar voorgaande optredens in onder andere Theater De Roode Bioscoop te Amsterdam en haar meest recente headline show in Bitterzoet te Amsterdam in 2018, maakt de zangeres zich nu op voor haar grootste eigen show in Amsterdam ooit. @Friendly Fire

 

 Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 8 april om 10:00 uur via www.phoebebridgerslive.nl.

Subcategorieën