Nieuws

Doe Maar terug naar de Nederlandse clubs

Doe-Maar-Patronaat-PIX-3908Doe Maar keert volgend najaar terug naar de Nederlandse clubs. Onder de titel 'Lijf aan Lijf' start de tournee op 23 september in Haarlem en doet vervolgens Nijmegen, Zwolle, Brussel, Utrecht, Groningen, Enschede, Den Haag, Tilburg, Antwerpen, Eindhoven en Kerkrade aan.

De tour wordt op 17 november afgesloten in Paradiso in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start op vrijdag 22 november om 10.00 uur.
In 2018 werd het veertigjarig jubileum van Doe Maar gevierd met een uitgebreide uitverkochte clubtour. "De bedoeling van onze vorige tournee was dat we terug wilden naar het clubcircuit, waar we vroeger niet konden spelen omdat we te groot waren. Wij wilden weer naar de kleine clubs, zoals we begonnen zijn, dichtbij de mensen. Dat is ons zo goed bevallen, dat we onszelf afvroegen: 'Waarom doen we dit niet nóg een keer?'. Dus dat gaan we doen.", aldus Henny Vrienten. Ernst Jansz: "Met z'n vieren, lijf aan lijf, samen met onze vertrouwde blazerssectie op zo'n klein podium. Ik kijk er nu al heel erg naar uit."

 

Doe Maar ontketende begin jaren tachtig een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band scoorde vele grote hits als Doris Day, Is Dit Alles, De bom, 1 Nacht Alleen en Pa. @Mojo Concerts

 

Foto: Harold Versteeg

 

DOE MAAR LIJF AAN LIJF 2020
Wo 23 sept Patronaat - Haarlem
Vr 25 sept Doornroosje - Nijmegen
Do 1 okt Hedon - Zwolle
Za 3 okt AB - Brussel
Wo 7 okt TivoliVredenburg - Utrecht
Wo 14 okt De Oosterpoort - Groningen
Vr 16 okt Muziekcentrum Enschede
Di 20 okt Paard - Den Haag
Vr 23 okt 013 - Tilburg
Vr 6 nov Roma - Antwerpen
Vr 13 nov Klokgebouw - Eindhoven
Za 14 nov Rodahal - Kerkrade
Di 17 nov Paradiso - Amsterdam