Nieuws

De Gouden Jaren krijgt gloednieuw vervolg

74 LSDe Gouden Jaren II is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van de jaren '45 tot '70,met het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters.

De Gouden Jaren II is een voorstelling over 'gewone Nederlanders' aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant. Aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal, de mooiste liedjes uit die tijd en vermakelijke verhalen, krijgen bezoekers van deze theatervoorstelling een amusant beeld geschetst van hoe zij zelf en hoe de Oranjes opgroeiden in de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

Want weet u het nog? Hoe Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting? Dat de oorlogsbruidjes die direct na de Tweede Wereldoorlog trouwden met Canadese militairen, kort daarna emigreerden naar Canada? Dat mede door de sobere vooruitzichten, de hoge werkeloosheid en de woningnood Nederlanders massaal naar Australië emigreerden?


En weet u nog wat het modebeeld was van de 50er jaren? En was u toen van de wijde rokken en de petticoat of juist meer van de pencilrok? Of kwam uw genre meer toen de hippies hun entree maakten? Zat u mee te luisteren toen Teddy Scholten het Songfestival won? Of schalde de radio juist bij de hits van Cliff Richard?

Voor een avond terug in die herinnering is er de muzikale theatervoorstelling 'De Gouden Jaren II' is een kijk- en luisterprogramma methet muzikale gezelschap van Cor Bakker. Samen met cabaretier, publicist, programmamaker en radio presentator Jacques Klöters wordt u vanaf dit najaar mee terug genomen naar die tijd.

 

De Gouden Jaren II is bij uitstek dé theatervoorstelling om de zoete smaak van VROEGER weer te proeven.  Bovendien is de voorstelling voor de kinderen en kleinkinderen van....een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven van toen.

Met : Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry
Producent : Berkeley Hunt / Gerard Kostermans
Regie : Pieter Tiddens
Tournee : Senf Theaterpartners
Site : www.goudenjaren.eu