Nieuws

Eurovisie Songfestival 2020 komt naar Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy - copyright Guido PijperDe 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. De shows gaan in Rotterdam Ahoy georganiseerd worden.

Dat heeft de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) vandaag bekend gemaakt. De stad staat volgend mei twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

 

Sietse Bakker, Executive Producer Events ESF 2020, en Shula Rijxman, Voorzitter Raad van Bestuur NPO overhandigden eerder vandaag tijdens een persconferentie in Inntel Hotels Rotterdam een 'Eurovision Songfestival tegel' aan Saïd Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme en Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. Hiermee is de samenwerking tussen de stad en de projectorganisatie op symbolische wijze officieel bekrachtigd. De tegel krijgt een permanente plek voor de entree van Ahoy.

 

"Tot het laatste moment was het spannend, maar dit is fantastisch nieuws voor Rotterdam. Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan én er klaar voor is. Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie. De komende maanden gaan we keihard aan de slag om samen met onze partners een geweldig evenement neer te zetten. Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium.", aldus wethouder Kasmi.

 

TV-shows

De grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Naast de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei), vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn. Bovendien trekt het evenement ook vele (inter)nationale journalisten. Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy: "Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is."

@Ahoy

 

Foto copyright Guido Pijper