Nieuws

Balthazar terug naar Rotterdam voor concert

BalthazarVier jaar na hun laatste bezoek aan Rotterdam keert Balthazar op vrijdag 14 februari 2020 terug. De Vlaamse indiepopgrootheden geven een concert in de nieuwe, verbeterde grote zaal van de Maassilo.

Balthazar keerde dit jaar terug met het illustere Fever, een album dat klinkt als typisch Balthazar: sonoor, warmbloedig, gedoseerd en onberispelijk uitgevoerd. Anderzijds waagt de band voorzichtig pasjes in de wereld van obscure seventies disco, Franse pop, exotica, filmmuziek en Madchester acid house.

Warhaus & J.Bernardt
Oprichters Maarten Devoldere en Jinte Deprez hebben de afgelopen jaren een autonoom pad bewandeld als respectievelijk Warhaus en J. Bernardt, en die indivduele ontwikkelingen bundelen fraai samen op Fever. Op de albums Rats en Thin Walls prijkte Balthazar met een sound die sluw plukt van de meest uiteenlopende stijlfiguren, en op Fever blaast de band dat doffe laagje stof weg en onthult meer details dan ooit. @Motel Mozaique

 

Favoriet
Extraverter, grilliger, meer kleur, meer polish en net wat meer durf: Balthazar is terecht een van de meest alom gewaardeerde popgroepen van dit decennium. Balthazar was eerder te zien op Motel Mozaïque Festival en in Rotown. Vier jaar geleden haalden MOMO en Rotown ze voor het laatst naar Rotterdam, toen in een uitverkocht Annabel. We kunnen dan ook geen betere band verzinnen om de vernieuwde grote zaal van de Maassilo een avond lang te betoveren.

 

BALTHAZAR & SUPPORT
Vrijdag 14 februari 2020
Maassilo Rotterdam (concert met uitsluitend staanplaatsen)
Zaal open: 19.30 uur | Aanvang: 20.30 uur
Tickets a €27,50 (inc. servicekosten) zijn verkrijgbaar via
ticketmaster.nl | rotown.nl | motelmozaique.nl