Nieuws

Marco Borsato live in Carré

marcoMarco Borsato geeft op dinsdagavond 27 november en zaterdagmiddag 1 december een concert in Koninklijk Theater Carré.

Het is voor het eerst sinds zijn 'Onderweg Tour' uit 2002 dat Borsato in de Amsterdamse zaal optreedt. De kaartverkoop voor de concerten start op vrijdag 9 maart om 10.00 uur.

 

Borsato: "Carré is een indrukwekkende zaal met een prachtige, bijzondere historie. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété, poëzie en muziek hebben in Carré hun grootste triomfen gevierd. Carré heeft karakter en straalt warmte en allure uit. Het doet me dan ook veel plezier om hier weer te mogen optreden. Een bijzonder warm thuis voor mij en mijn publiek."

 

De concerten in Carré volgen op Borsato's succesvolle 'Thuis' clubtournee dit voorjaar. Deze tour ter promotie van het vorig jaar verschenen gelijknamige album, start op 6 april in MartiniPlaza Groningen en beslaat maar liefst 23 concerten in acht zalen. Op 29 mei eindigt de tour in TivoliVredenburg in Utrecht.

 

Borsato treedt al 27 jaar op in kleine, grote en zeer grote zalen maar ook op diverse festivals heeft hij talloze keren gespeeld. Het aantal hoogtepunten in zijn carrière is groot; zo stond hij maar liefst twintig keer in Ziggo Dome ('dat is eigenlijk ongelooflijk'), negen keer in De Kuip ('onvergetelijk'), vijfentwintig keer in GelreDome ('hartverwarmend welkom'), twintig keer in Ahoy ('uitzinnig publiek') en meer dan vijftig keer gaf Borsato een concert in het Sportpaleis in Antwerpen ('grenzeloos genieten').

 

Borsato: "Daar ben ik vanzelfsprekend bijzonder trots op. Maar het gaat niet om de grootte of de aantallen. Het contact met mijn publiek is belangrijk voor me. Ik wil mijn fans geregeld in de ogen kunnen kijken."

 

Foto: Patricia Benjamins