Nieuws

Drie live concerten voor Ruud Jolie's For All We Know in maart

Ruud JolieNadat Ruud Jolie zes jaar geleden het debuut van zijn solo-project For All We Know afleverde, startte hij direct met het schrijf- en productiewerk voor opvolger 'Take Me Home', de tweede langspeler die afgelopen september uitgekomen is.

Het album kwam de afgelopen vijf jaar tot stand terwijl Ruud onderweg was met zowel Within Temptation als de verschillende andere bands waarbij hij actief is (The Gentle Storm, Maiden United etc.).

De twaalf songs op 'Take Me Home' zijn allen geproduceerd door Jolie zelf en variëren qua stijl van donker, dromerig en akoestisch tot zonnig, zwaar en progressief. In vergelijking met het eerste album is 'Take Me Home' een stuk extremer: heavy nummers zijn zwaarder en de wat lichtere nummers zijn daadwerkelijk een stuk softer. Het volledige album is hier te beluisteren.

 

Voor de muziek en teksten van het album werkte Jolie nauw samen met vocalist Wudstik (Ayreon). De groep muzikanten bestaat verder uit Kristoffer Gildenlöw (ex Pain of Salvation) op basgitaar, Marco Kuypers (ex Cloudmachine) op piano en het orgel wordt bespeeld door Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten). Op plaat neemt Léo Margarit (Pain of Salvation) de drumpartijen voor zijn rekening, maar tijdens de concerten doet Stef Broks (Textures) mee. Ook gitarist Bart Hennephof (Textures) haakt aan bij de aankomende live shows.

 

In maart staan er maar liefst drie live concerten op de agenda voor de band rondom Ruud Jolie. Op donderdag 15 maart geeft For All We Know het startschot in Gigant, Apeldoorn en op vrijdag 16 maart doen ze Jolie's thuisstad Tilburg aan voor een show in 013. Tot slot reist het gezelschap af naar cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer voor het laatste concert op zaterdag 17 maart. Voor alle informatie over en kaartverkoop voor deze concerten kun je terecht op de websites van de betreffende zalen:

Gigant, Apeldoorn: www.gigant.nl
013, Tilburg: www.013.nl
Boerderij, Zoetermeer: www.cultuurpodiumboerderij.nl