Nieuws

Birgit Schuurman komt met nieuwe single STRANDED

birgitIn aanloop naar de release van haar nieuwe album brengt Birgit Schuurman weer een nieuwe song naar buiten: STRANDED

Begin deze herfst liet Birgit eindelijk weer muzikaal van zich horen met de prachtige bittersweet popsong FUEL MY FIRE.
Deze single werd goed ontvangen, ze was te gast bij PAUW om over haar hernieuwde muzikale vuur te vertellen,
stond in vele kranten en sierde de covers van meerdere tijdschriften. Ook plaatste Spotify de song direct in verschillende van haar invloedrijke playlists.

En nu aan het begin van de winter is er dan STRANDED. Een klein breekbaar liedje, waarin we Birgit meerstemmig horen zingen begeleidt door slechts gitaar en een enkele pianolijn.

 

STRANDED gaat over een ontmoeting die alles op zijn kop zet, je doet fantaseren over hoe je leven met die ander zou zijn.
De tweestrijd die je voelt. Is deze persoon 't waard om alles achter te laten wat je hebt?

Birgit schreef dit nummer vorige winter samen met Bart Janssen, Eveline Vroonland en Martijn Terporten tijdens een writerscamp voor haar nieuwe plaat.

 

De gitaar die je hoort in de song is die middag opgenomen voor de demo, niet netjes maar met een kraakje hier en daar, en zo heeft ze het voor de uiteindelijke productie ook gelaten. Net zoals het leven is; niet perfect, maar wel prachtig....

Birgit is een verhalenverteller. Dat doet ze natuurlijk al jaren als actrice in de film, series en (muziek-)theaterstukken waarin ze speelt, maar nu vertelt ze haar eigen verhaal.

 

Dit album wordt haar meest autobiografische plaat tot nog toe. Het is een plaat die uitdaagt en inspireert.

STRANDED is het tweede hoofdstuk van dit verhaal. De release van het volledige album staat gepland voor maart 2018.

 

Check hier STRANDED:
https://open.spotify.com/track/6WVY3krQTybkVCerYU7RP9?si=rBNweNPbQuyZaEyg_Rvj0Q