Nieuws

De Kift viert 30 jarig jubileum met nieuw album

kiftOp 30 november verschijnt het nieuwe studioalbum van De Kift getiteld Bal (eigen beheer / Sonic Rendezvous). Bal is het elfde studioalbum van de Zaanse band. Vandaag verschijnt Paradijs, de eerste single afkomstig van Bal.

Op Bal staan 12 po√ętische nummers waar de melancholiek vanaf druipt, maar wat wordt afgewisseld met intimiteit, vreugde en euforie. Op Bal komt weer een rijk arsenaal aan instrumenten voorbij: naast gitaren, drums, trompetten en trombones, is het palet uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer. In de teksten van voorman Ferry Heijne is het werk van Nederlandse, Duitse, Russische en Franse auteurs gebruikt. Bal is om te lachen en te huilen, te stampen en te dansen.

De Kift behoeft weinig uitleg, de band die in 1988 werd opgericht viert komend jaar haar 30-jarig bestaan en in die 3 decennia maakten ze 11 studioalbums, werkten aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schreven muziek voor film en televisie en toerde in binnen- en buitenland.

De eerste single afkomstig van Bal is Paradijs. Ferry Heijne zegt hierover: "Bij het schrijven van dit nummer zag ik het beeld van De Kift als een rondreizend circus dat al 30 jaar onderweg is, waarbij de wereld onze circustent is. De wereld is verre van een Paradijs maar we proberen er wat van te maken. Het refrein is onderweg geschreven en is een van de weinige regels van eigen hand."