Nieuws

The Killers volgend jaar naar Ziggo Dome

The-KillersOp woensdag 28 februari komen The Killers voor een concert naar de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 22 september, om 10.00 uur via Ticketmaster.

In 2002 startten Brandon Flowers en Dave Keuning The Killers. De band bracht een nieuw geluid naar de muziekscene in Las Vegas, en in 2004 kwam het debuutalbum Hot Fuss uit. Met hitsingles als Mr Brightside en Somebody Told Me vestigde de band zich in de scene van dansbare rockmuziek, die in Engeland vertegenwoordigd werd door bands als Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs. Hoewel de oorsprong uit Las Vegas duidelijk doorklonk in de gelikte producties en het gebruik van synths werd de band vaak in één adem genoemd met de Engelse tijdsgenoten.

 

Inmiddels heeft de Amerikaanse band een unieke plaats in de muziekgeschiedenis verworven. Met een eindeloze lijst aan onder andere Grammy Award Nominaties, Brit Award Nominaties, Billboard nominaties en MTV Award nominaties, staat de prijzenkast van het viertal overvol.

Vrijdag 22 september komt het nieuwe album van The Killers, Wonderful World, uit. Het is de opvolger van Battle Born, dat alweer uit 2012 stamt.

The Killers stonden in 2013 voor het laatst in de Ziggo Dome, hetzelfde jaar dat ze op Pinkpop de eerste festivaldag afsloten, dus het werd tijd dat de band weer terug zou komen, met een enorme lijst hits én een nieuw album in de zak.