Nieuws

Joe Bonamassa wint Sena Performers European Guitar Award 2017

Joe BonamassaDe Amerikaanse supergitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt.

De gitaarsensatie van dit moment is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren onder meer Guns N' Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Het is de tweede keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

 

Bonamassa past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs. Bonamassa is met zijn 40 jaar één van de jongste winnaars van deze prestigieuze award maar hij is al wel meer dan 25 jaar actief. In die tijd maakte Bonamassa talloze albums en wist hij drie generaties gitaristen te inspireren en te beïnvloeden. Als tiener toerde hij al met B.B. King en die noemde Bonamassa het grootste talent dat hij ooit had gehoord. Daarnaast is hij op eigen kracht uitgegroeid tot de megaster die hij nu is.

 

Bonamassa die in juni zijn nieuwe album Live At Carnegie Hall zal uitbrengen, heeft aangegeven dat hij tijdens de Award-uitreiking zal spelen. Vanaf woensdag 17 mei zullen er onder de naam Sena Performers Guitar Week allerlei gitaar gerelateerde events in Bergen op Zoom plaatsvinden.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start op vrijdag 21 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl

- Joe Bonamassa staat op 29 april in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten zijn te koop via Ticketmaster.

- Op 23 juni verschijnt zijn nieuwe album Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening.