Nieuws

Candy Dulfer komt na zes jaar met nieuw album

CandySaxofoniste Candy Dulfer verlegt opnieuw haar grenzen met de release van haar nieuwe album 'Together', haar eerste album in 6 jaar.

Na het gedurfde 'Crazy' (2011) - waarop ze uitgebreid met Black Eyed Peas producer Printz Board samenwerkte - keert ze met 'Together' terug naar haar funk roots.

Het opzwepende album is een smeltkroes van allerlei invloeden uit jazz, disco, soul, dance en r&b, maar ook haar eigen interpretatie van wat er momenteel in de muziek speelt. Candy creëerde een zeer persoonlijke en unieke mix van genres en invloeden, verbonden door haar karakteristieke en wereldwijd geliefde sound.

 

Haar veertiende album vormt een nieuw hoofdstuk in de lange carrière van de veelzijdige saxofoniste. Ze nam uitgebreid de tijd om het album te maken zoals zij het voor ogen had maar liet ondertussen haar publiek al kennismaken met diverse nummers tijdens haar vele concerten door heel Europa, Azië en de USA - waardoor sommige livefavorieten nu voor het eerst te horen zijn in splinternieuwe studioversies.

 

Candy reageert op het album voor het eerst op het overlijden van Prince, op de manier waarop ze ook altijd het allerbeste met hem communiceerde: via de muziek. "Out of time" is haar persoonlijke ode aan het muzikale genie dat haar in 1989 wereldwijd op de kaart zette met de beroemde woorden "When I want sax, I call Candy". "Age" gaat over wat Candy bereikt heeft in haar leven en waar ze nu staat; een krachtig statement met een hoofdrol voor de electronische EWI die Candy - naast haar vertrouwde altsax - ook bespeelt. In "How it's done" wil Candy laten horen hoe zij zich sterk maakt in de muziekindustrie zonder haar vrouwelijkheid uit het oog te verliezen, waarmee ze een voorbeeld wil zijn voor andere vrouwen.

 

'Together' verschijnt vanaf 14 april wereldwijd. Candy Dulfer en haar band zullen het album promoten met een wereldwijde tour met shows door heel Europa, Japan, Mexico en de USA.

 

site: www.candydulfer.com

facebook: candydulferofficial

instagram: @realcandydulfer

twitter: @candydulfer