Nieuws

Candy Dulfer in de Groene Engel: Foto’s

candy dulfer12 1

Een van de spaarzame momenten dat Candy Dulfer in Nederland te horen is, nu zelfs in een prachtige intieme sfeer. In de Groene Engel in Oss is het gelukt om haar op hun podium te krijgen.

Sacha vee (van Beek) speelt samen met Gino-Cochise de drummer en bassist nathaniel klumperbeek waarvan ze de naam even vergeten was. Dat was op zich niet raar als je weet dat ze pas net deze week als band zijn gaan spelen. Ze probeert in het Nederlands wat contact te maken met het publiek wat wat stijfjes blijft.

sacha vee5

Heerlijke jazzy stem, lekker in het gehoor liggende muziek, Simpel catchy en pakkend. "Trouble" een nummer van haar debuut album is een echt jazzy song waarbij ze haar stem als vierde instrument verdienstelijk  inzet. Sacha is Deelneemster van THE voice geweest wat terecht is, ze heeft een prachtige Voice! Strakke imposante drumsolo dit is een band met potentie. Haar laatste nummer is met meer soul en sluit prima aan op Candy Dulfer. 

Na een lekker begin met "Harvest for the World" een eigen song " Electric blue " met dansje erbij, van haar laatste album "Crazy". Daarna "Flame" en dat is wat meer funky.

De nieuwe single "Hey now" klinkt wat meer reggae. ‘Crazy’ richting dance weerklinkt en de de zaal gaat los. Dat zet de trend voor de avond.

"Good music" van haar album Crazy, heeft weer een andere beat zo blijft de set lekker afwisselend!

Iedereen krijgt de ruimte om te exelleren en dat maakt het ook een zeer complete band.  Jan van Duikeren vult de klanken van de sax mooi aan met zijn trompet. Stefan Schmid vult met zijn keyboards de sound verder aan. "Too close" ballet geschreven door gitarist Eelco. “Je kunt nooit too close zijn toch, vult Candy aan?  Een gave solo volgt op gitaar.

candy dulfer26 1

Dan een nieuw nummer dat een beetje ‘smerig’ klinkt: "Please don't stop", lekkere donkere funk. Het beste werk van Prince komt er ook niet meer over heen. Hij heeft voor Candy geschreven heeft en dat wil ze in elk geval graag denken: "Life of the Party".

Laatste nummer "Sax ago go" in de xxl uitvoering met een lang duet met de drummer Martijn Vink. "Pickup the pieces" versie 2012 volgt: wat sneller en nog meer funk erin.

Daarna duikt Candy het publiek in en maakt ze ere ronde met haar sax. wat een energie van het begin tot het eind, een zwak moment  gedurende het optreden. De Groene Engel zal nog lang onder de indruk zijn van dit concert.

Verslag en foto’s: Hans Kreutzer