Nieuws

De coverparade van Glennis:fotoverslag

Glennis_Grace_Rfotografie_RRijntjes-17

De eerste editie van Sunday Sessions wordt afgetrapt door Glennis Grace. In de tot intieme concertzaal omgetoverde Studio 21 geeft Glennis Grace een twee uur durend optreden bijgestaan door verscheidene artiesten.

Gebalanceerd

Na haar eerste nummer gezongen te hebben, bedankt ze verscheidene mensen voor deze kans, haar eerste echte concert. Ze wisselt tijdens het concert uptempo nummers af met rustige ballades die je kippenvel geven. Daarnaast is het een goede mix van Nederlandse en Engelse covers. Samen met Candy Dulfer speelt ze ‘I can’t stand the rain’. Een bijzondere en leuke toevoeging aan dit optreden.  Met Lange Frans zingt ze een drietal nummers, de eerste is ‘New York’, daarna komt een eigen interpretatie van ‘Zing een liedje voor me’. Als laatst zingen ze samen ‘Bloed Gabbers’, de titelsong van de Nederlandse bioscoopfilm De Heineken Ontvoering. Hier blijkt dat ze meer met haar stem kan dan alleen het zingen van diverse coversongs.

Glennis_Grace_Rfotografie_RRijntjes-1

Michael Jackson

Ze zingt Give in to me’ van Michael Jackson, omdat hij een leidraad in haar leven is geweest. Ze zingt het nummer met veel passie en gevoel en brengt dit ook over op het publiek. Het publiek is wel braaf,  en juichen op de juiste momenten. Daarnaast luistert het publiek ook aandachtig tijdens de gevoelige en ingetogen nummers.

Na de pauze begint Glennis met Crazy in Love’ gevolgd door Nothing compares’. Deze nummers brengt ze met overtuiging en gebruikt haar stem goed. Na het nummer ‘Afscheid blijkt dat ze de titel beste zangeres van Nederland zeker verdiend heeft. Ze krijgt het hele publiek mee en geniet daar zichtbaar van.

Glennis_Grace_Rfotografie_RRijntjes-13

Hees

Na ‘Afscheid’ zingt ze ‘Als je slaapt’ en wordt daarbij begeleid op de piano. Hier blijkt dat ze met ‘Afscheid’ haar stem iets overbelast heeft. Hierdoor klinkt haar stem een beetje hees en heeft ze moeite met de lagere tonen in dit nummer. Ondanks deze belemmering past het wel in dit gevoelige liedje. Gelukkig herpakt ze haar stem bij het nummer erna. Na dit concert blijkt dat ze goed kan zingen, het is wel jammer dat ze niet meer eigen nummers zong. Hopelijk zullen we binnenkort meer eigen werk  van haar horen.

De setting van de Sunday sessions is relaxed. Het lijkt op een combinatie van een loungebar met een concertzaal. Het ademt de sfeer van een bruin café, waar een live band staat. Een fijne setting die niet helemaal nieuw maar wel voor het eerst voor een groter publiek toegankelijk is.

De Sunday Sessions is een erg leuk concept dat op 27 november en 4 december zijn vervolg beleeft. Op 27 november zal Trijntje Oosterhuis een optreden geven en op 4 december zullen de zwoele klanken van Gare Du Nord klinken in Studio 21 te Hilversum.

Wil je ook aanwezig zijn bij één van de Sunday Sessions, bezoek dan de website www.sundaysessions.nl

Foto’s Ronald Rijntjes

Verslag: Lex Koelewijn