CD recensies

CD Recensies

K3 presenteert hun nieuwe album K3 Love Cruise

k3 cdOp vrijdag 17 december verschijnt het nieuwe K3-album K3 Love Cruise. Ook komen Marthe, Klaasje en Hanna dit jaar met een nieuwe Bioscoopfilm, Love Cruise. Tijdens de film mogen Hanne, Klaasje en Marthe als special guests mee op het cruiseschip waarvan Bas de kapitein is. K3 geeft een optreden op het eindbal en de verwachtingen zijn hoog. Het zal spannend worden of K3 het optreden tijdens het eindbal goed weet neer te zetten door alle sabotage van Elvin.

 

De nieuwe film van K3 brengt vele nieuwe liedjes met zich mee en daarom komt er ook een speciaal nieuw album uit op 17 november. Het album zal net als de film K3 Love Cruise heten. Ook de vrolijke nieuwe single Pina Colada zal hierop te vinden zijn. Het hele K3-album betekent weer dansen en genieten voor de allerkleintjes en hun ouders. Zet het album op en laat je meeslepen met leuke, positieve liedjes. Het latin getinte Pina Colada is de meest vrolijke song, daar kan niemand stil op blijven zitten. Maar daarnaast staan er nog veel meer aanraders op het album. Zoals Liefde is Overal, Hippie happy holiday, Duizend Kleine Matroosjes, Baby Joe...eigenlijk is de hele cd nu al een greatest hits album. Het perfecte Sint- ef Kerstcadeau!

Caught In The Act - Back For Love Greatest Hits & More


caught-in-the-actCaught In The Act is terug en viert hun reunie met een nieuw album 'Back For Love Greatest Hits & More' en een tour. 

Lees meer: Caught In The Act - Back For Love Greatest Hits & More

Glennis Grace - Bitterzoet Live & Studio Sessies CD

glennis-grace-bitterzoet-cd-500x500Glennis Grace is een van de beste zangeressen van Nederland. Met een unieke, volle stem die alles aan kan: van soul en R & B tot pop en ook Nederlandstalige liedjes. En een zangeres die vooral heel veel emotie in haar songs legt. Glennis Grace kent vele fans die haar op handen dragen. En die ook reikhalzend uitkijken naar ieder nieuw album van de zangeres. En dat album is er nu! De nieuwe cd 'Bitterzoet Live En Studio Sessies' is ontstaan tijdens de voorbereiding van haar nieuwe theatertour 'Live in Concert'. Dat betekende veel tijd in de studio waar een aantal prachtige nieuwe nummers ontstonden. Uiteraard mochten ook haar live favorieten vanuit het theater niet op het album ontbreken.

Op het Album 'Bitterzoet- Live En Studio Sessies' staan een aantal nieuwe liedjes waaronder de door Edwin Evers geschreven 'Ik wacht niet meer op jou' en 'Jij breekt mijn hart het mooist. Daarnaast staat natuurlijk de hitsingle 'Zeg maar niks' op het album. De plaat bevat verschillende aanraders waaronder een prachtig duet met John Ewbank in 'Als het ons niets zou doen'. De weergaloze stem van de zangeres die verschillende octaven beslaat komt optimaal tot haar recht in twee Medleys: Beyonce Medley en Whitney Houston medley. Glennis begon ooit haar carriere bij de Soundmixshow waar ze als klein meisje al haar grote talent liet zien. Niemand in Nederland die de late great Whitney Houston zo kan vertolken als Glennis Grace (AR)

Shakira - Shakira CD recensie

 

shakira-album-cover-2014-thatgrapejuiceHet heeft een paar jaar geduurd voor Shakira’s nieuwe album verscheen. The Sun Comes Out uit 2010 was het laatste. Een nieuwe plaat stond gepland voor 2012 maar vanwege Shakira’s zwangerschap werd de release daarvan uitgesteld. Zoontje Milan werd vorig jaar geboren en is nu zelfs even op het nummer 23 terug te horen. Het titelloze album Shakira bevat twaalf tracks en het betreffen vooral Engelstalige popliedjes. Can’t Remember To Forget You (het sexy suet met Rihanna) kennen we natuurlijk al en ook de rest van dit ceedeetje is vrij voorspelbare pop(rock). Alhoewel…er is ook hier en daar een knipoogje naar country en naar de 80’s. Toch moet je wel eens stiekem terugdenken aan de Spaanstalige periode van de Colombiaanse popdiva…toen er nog een fijne latin touch in Shakira’s liedjes aanwezig was. Zelfs Whenever Wherever en Hips Don’t Lie hadden nog dat exotische latin gevoel in zich. Op dit album is dat helaas niet zo. Met uitzondering van Nunca Me Acuerdo De Olvidarte (de Spaanstalige versie van Can’t Remember To Forget You maar zonder Rihanna ditmaal) en misschien het ska-reggae-nummer Cut Me Deep is er weinig exotisch te bespeuren. Het afsluitende (Spaanstalige) nummer van de cd Loca Por Ti doet gelukkig de sfeer van Shakira’s beginjaren weer even terugkeren. Shakira maakt nog steeds kwaliteit en behoort tot de top. Maar wel schaart zich daarmee onder vele andere zangeressen van nu. Empire, Spotlight, Broken Record zijn noemenswaardige tracks.  Dare (La La La) oftewel de nieuwe WK-song is zeker hitgevoelig: een dance getint nummer wat hoge ogen gaat gooien in de lijsten. Maar het mest uitdagende liedje van de plaat is zeker het derde op de cd: het gevoelige You Don’t Care About Me. Aangevuld met Afrikaanse instrumenten en voorzien van een dramatische tekst. Speciaal genoeg om een klein meesterwerkje genoemd te worden (AR).

 

Anthony's Putsch - Happiness & Other Woes EP.

AnthonysPutsch-Happiness c-700x700Anthony's Putsch is een band die in Groningen al erg bekend is. Theun Supheert heeft met zijn band al op bekende festivals gestaan, zoals Noorderzon en het Bevrijdingsfestival. Ook heeft hij  veel lof gekregen van prominente radiopresentatoren als Hans Schiffers en Frits Spits. Twee jaar na zijn debuutalbum brengt hij een EP uit, “Happiness & Other Woes”.

Het album begint met het nummer “Call me names”, dat gaat over fouten maken bij je vriendin (zoals haar verjaardag vergeten). Anthony's Putsch maakt hiermee meteen een goede indruk door veel humor in de tekst te verwerken. Met de grappige tekst en de ironische toon waarop zanger Theun Supheert dit nummer brengt, is het moeilijk om je mondhoeken omlaag te houden. Ook de muziek zit goed en georganiseerd in elkaar: vooral de meerstemmigheid is goed gedaan.

Daarna komt “King of the World”. Dit is het beste nummer van deze EP, omdat Supheert hier echt boven zichzelf uitstijgt. De meerstemmigheid is wederom sterkgedaan, maar Supheert zingt hier simpelweg de moeilijkste en meest virtuoze partij van de hele cd.

Ook de rest van de nummers is dik in orde. Meerstemmigheid blijft in elk nummer een groot onderdeel van de muziek, maar deze is altijd dusdanig harmonisch uitgevoerd dat het in ieder geval niet stoort. Ook de teksten blijven scherp en concreet. Het zijn geen abstracte beeldspraken, maar vooral concrete, soms humoristische tafereelbeschrijvingen die de boventoon voeren.

Een minpuntje is dat het instrumentarium op de cd te hard klinkt. Dat lijkt absurd, maar na “Call me names”, met zijn leuke en grappige tekst, wil je extra goed naar de rest van de tekst kunnen luisteren. Dat is echter moeilijk als je de tekst niet kan horen omdat de band hard speelt.

“Happiness and Other Woes” is een goede EP. Als de band ooit echt bij de top wil horen, dan zal Supheert echter consequent meer uit zichzelf en zijn stem moeten halen, zoals hij dat op deze EP bijvoorbeeld doet bij “King of the World”. Maar voorlopig stemt deze cd meer dan tevreden.

Beoordeling: 4,0 sterren****

Tekst: Imre Himmelbauer