+ Movie & TV

Chantal Janzen in nieuwe film Soof

 

IMG 5443 Wicked

Chantal Janzen is gecast voor de rol van Bob in de nieuwe bioscoopfilm van Antoinette Beumer. Eerder werd bekend gemaakt dat de hoofdrollen worden vertolkt door Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty.

De opnames van de romantische comedy  Soof, naar de columns van Sylvia Witteman, starten 18 maart en de bioscooprelease staat gepland op 28 november. Marjolein Beumer heeft het scenario voor de film geschreven.

 

Bob is de vrouw waar veel vrouwen jaloers op zijn, ze is bloedmooi, grappig én intelligent. Als je man tijdens een feestje te lang met haar staat te praten, dien je te  zorgen dat je man daar weg komt. In het dagelijks leven is Bob fysiotherapeut. Daarnaast werkt ze mee aan een grote dansfilm, waarvoor de aantrekkelijke Jim (Dan Karaty) de choreografie maakt. 

 

Soof gaat over het bekende dilemma van iedereen die in een relatie zit, kinderen heeft en na verloop van tijd zich gaat afvragen “is this all there is?  Het  kleine cateringbedrijf van Sophie wil niet echt van de grond komen en haar drie kinderen slokken al haar tijd op. Ze kan niet echt rekenen op haar man Kasper, die al zijn tijd in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even is ze weg uit het leven van alledag. Maar als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, heeft zij steeds minder oog voor man en kinderen.

 

Als Kasper een time-out van zijn werk neemt en zich meer wil toeleggen op het huishouden en de zorg voor de kinderen dringt de vraag zich op of hij nog wel die woest aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

 

De romantische comedy  Soof  is hedendaags, herkenbaar en hilarisch. De film wordt geproduceerd door KeyFilm (TERUG NAAR DE KUST, RICHTING WEST) en Millstreet Films (LOFT, GOOISCHE VROUWEN), in samenwerking met RTL, Telegraaf Media Groep, UPC en het Nederlands Filmfonds.

Independent Films brengt Soof op 28 november 2013 uit in de bioscoop.

De verzamelde columns van Sylvia Witteman worden uitgegeven door uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.