+ Movie & TV

Harry Potter grootste nachtelijke premiere

HPDH1-05058c

De vertoning van de film HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS™ – PART 1 zal op 17 november om één minuut na middernacht in maar liefst 101 bioscoopzalen in Nederland starten. Daarmee is dit de grootste nachtelijke première ooit.

De nachtelijke premières zijn een waar fenomeen: eerdere Harry Potter-films gingen ook met dergelijke premières van start, maar nooit eerder in zo'n groot aantal bioscoopzalen. De zesde Harry Potter-film, HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE™ had een nachtelijke première in 90 bioscoopzalen in de zomer van 2009. Met de nachtelijke première wordt het startsein gegeven voor de spectaculaire ontknoping van de meest succesvolle filmreeks aller tijden.

Harry Potter and the Deathly Hallows™, het zevende en laatste avontuur uit de Harry Potter-filmreeks, is een langverwacht filmavontuur, dat in twee delen in de bioscopen komt.

HPDH1-03087

Part 1 begint met Harry, Ron en Hermelien, die aan een levensgevaarlijke missie beginnen om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid: 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding en bescherming van hun professors. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven.
Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt.

HPDH1-03980r

De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen... En ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.
Harry's enige hoop is de Gruzielementen te vinden voordat Voldemort hen vindt. Maar terwijl Harry naar aanwijzingen zoekt, ontdekt hij een oud en bijna vergeten verhaal: de legende van de Relieken van de Dood. En als de legende waar blijkt te zijn, zou Voldemort de ultieme macht kunnen krijgen waar hij naar op zoek is.

HPDH1-04996

Harry weet niet dat zijn toekomst al is bepaald door zijn verleden toen hij, op die noodlottige dag, "de Jongen die Jeweetwel Overleefde" werd. Harry Potter is geen kleine jongen meer en komt steeds dichterbij de taak waarop hij zich al voorbereidt sinds de dag dat hij de deuren van Zweinstein binnen stapte: het ultieme gevecht met Voldemort.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS™- PART 1
Vanaf 17 november in de Nederlandse bioscopen
Originele en Nederlandstalige versie. Ook in IMAX

HPDH1-06963

 

© 2010 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.

Harry Potter characters, names and related indicia are trademarks of and

© Warner Bros. Ent.  All Rights Reserved.

www.harrypotterfilm.nl