Rode loper

Fotoserie: Première EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE in Almere

m PA051504-1Op zaterdag 5 oktober ging de film EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE feestelijk in première in Kinepolis Almere.

De Nederlandse stemacteurs Roben Mitchell, Derek de Lint, Denise Aznam, Matheu Hinzen, Levi van Kempen en Beau Schneider waren hierbij aanwezig. De presentatie werd gedaan door Pip Pellens. Voorafgaand aan de film gaf de populaire boyband FOURCE een optreden.


m PA051391-1OVER DE FILM

Met EVEREST: DE JONGE YETI / ABOMINABLE nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.


Als tienermeisje Yi (Chloe Bennet / Tara Hetharia) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Tenzing Norgay Trainor / Roben Mitchell) en Peng (Albert Tsai / Matheu Hinzen) hem "Everest" te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.

 

m PA051371-1-2Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Eddie Izzard / Derek de Lint), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven. EVEREST: DE JONGE YETI is geschreven en geregisseerd door Jill Culton (Open Season, Monsters, Inc., Toy Story 2) en is geproduceerd door Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Home) en Peilin Chou van Pearl Studio. Tim Johnson (Over the Hedge, Home, ANTZ), Frank Zhu (Checked In, Lotus Code) en Li Ruigang (Kung Fu Panda 3, The Taking of Tiger Mountain) zijn uitvoerend producenten en Todd Wilderman (Trolls, The Croods) is co-regisseur.

 

m PA051382-1In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Tara Hetharia, Roben Mitchell, Matheu Hinzen, Kim van Kooten, Derek de Lint, Loretta Schrijver, Denise Aznam, Jacob Derwig, Levi van Kempen en Beau Schneider.
EVEREST: DE JONGE YETI draait vanaf 9 oktober in de bioscoop, ook in 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie.


#EverestDeJongeYeti
#AbominableNL

 

Fotografie: Patricia Benjamins

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage