Rode loper

Harry Potter acteurs openen tentoonstelling:Foto's

IMG_0080_gd

Ter gelegenheid van de release van de laatste Harry Potter film Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 op 13 juli, waren de drie bekende acteurs Rupert Grint (Ron Wemel), James en Oliver Phelps (Fred en George Wemel, de oudere tweelingbroers van Ron Wemel in de film) op donderdag 30 juni in Nederland.

De Harry Potter acteurs hebben een speciale openlucht fototentoonstelling geopend welke te bezichtigen is op het Rembrandtplein te Amsterdam. De fototentoonstelling geeft met een ruime selectie aan exclusieve beelden een uniek overzicht achter de schermen. Een avontuurlijke reis door alle acht Harry Potter films in fotografie sinds de productie van de films begon in 2000. Gedurende 2 weken zal de fototentoonstelling voor iedereen gratis te bezichtigen zijn vanaf 30 juni tot 17 juli 2011.

IMG_0033_gd

Het was een drukte van belang op het Rembrandtplein. Dat was gevuld met heel veel Harry Potter fans die een glimp van hun idolen wilden opvangen. Sommigen van hen stonden al vanaf 's ochtends voor de hekken. Hun moeite werd beloond want de acteurs namen ruim de tijd om hun fans te begroeten.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

 In Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, het allerlaatste deel van de Harry Potter-filmreeks, barst de strijd pas echt los tussen de goede en kwade krachten binnen de tovenaarswereld. Niemand is nog veilig en niets is meer wat het ooit was. Harry Potter komt steeds dichterbij de allesbeslissende confrontatie met de Heer van het Duister en zal als Uitverkorene misschien wel het ultieme offer moeten brengen. Het einde nadert. Dit is het slot.

De hoofdrollen in de film worden opnieuw vertolkt door Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson, als Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. De film wordt geregisseerd door David Yates en geproduceerd door David Heyman, producer van alle Harry Potter films, samen met David Barron en J.K. Rowling.  Screenwriter Steve Kloves bewerkte het screenplay, gebaseerd op het boek van J.K. Rowling.  Lionel Wigram is de executive producer.

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 is in originele en Nederlandstalige versie vanaf 13 juli 2011 te zien in de bioscoop.  Ook in 3D en Imax 3D.

Fotoverslag: Anneke Ruys