Recensies

Jumanji - Welcome to the Jungle

thumbnail 1498723250 9021124Een nieuwe Jumanji film in de bioscoop! Nu ruim 20 jaar jaar later is er een nieuwe 3D en zelfs 4DX Jumanji-film met als titel Jumanji – Welcome to the Jungle.

En er is heel wat veranderd sinds de versie uit 1995, waarin onder meer Robin Williams (†11 augustus 2014) en Dwayne Johnson.

Deze nieuwe Jumanji-film betekent meteen een nieuwe ervaring met de 4DX versie. Een extra dimensie met een stoel die alle kanten op beweegt water spetters in je gezicht en tijdens het rennen in de jungle voel je de kogels langs je hoofd razen. Zeker een speciale belevenis!

jumanji-welcome-to-the-jungle-trailer-1200x630De middelbare scholieren Spencer, Bethany, Fridge en Martha moeten nablijven op school, allemaal om een andere reden. Ze moeten papier ontdoen van nietjes wat behoorlijk saai is, maar het moet gebeuren. Want als het niet af is moeten ze de volgende dag (op zaterdag!!) het komen afmaken. Bethany vind zichzelf te knap om mee te helpen en Fridge loopt zich te irriteren want hij is uit zijn team gezet. Dan vind hij iets wat op een oude spelcomputer lijkt maar checkt het toch even bij Spencer, want hij is immers de game nerd. Die heeft deze nog nooit gezien en besluit hem op een – zo lijkt het in eerste instantie – even oude tv aan te sluiten..kortsluiting! Spencer trekt snel de stekker uit het stopcontact.....
En daar gaat het mis één voor één worden ze in het spel gezogen. Al snel hebben ze door dat ze in het spel zitten en wat hun krachten en zwakten zijn.

 

jumanji-welcome-to-the-jungle-trailer-reaction-video-cinemacon-2017-socialIn de jungle ontmoeten ze Alex (Nick Jonas) die al 20 jaar in de game vast zit hoewel hij zelf in de veronderstelling is dat het pas een paar maanden is. Ze hebben een missie: de steen terugbrengen waar deze hoort oftewel Jumanji bevrijden en zijn naam noemen. Wat zijn toch die tattoo's die ze allemaal aan de binnenkant van hun arm hebben? Welke opdrachten moeten ze voldoen voordat ze Jumanji weer uit kunnen? Wie is te vertrouwen en wie niet? Allemaal vragen waar niet direct een antwoord op is. Duidelijk is dat ze om terug te kunnen keren naar de echte wereld op elkaar moeten vertrouwen en samen het spel uit moeten spelen. Dat betekent dat ze het gevaarlijkste avontuur van hun leven moeten proberen te overleven en ontdekken wat Alan Parrish twintig jaar eerder achterliet en de manier veranderen waarop ze over zichzelf denken.

 

Ga de film zien!

 

jumanji-landscapeIn 4DX te zien in Pathé de Kuip te Rotterdam of Pathé de Munt in Amsterdam

Hoofdrolspelers:

Dwayne Johnson Dr. Smolder Bravestone Spencers avatar (Alex Wolff)
Jack Black Professor Shelly Oberon Bethany's avatar (Madison Iseman)
Kevin Hart Franklin Finbar Fridge's avatar (Ser'Darius Blain)
Karen Gillan Ruby Roundhouse Martha's avatar (Morgan Turner)

 

Door Gwendolyne van Erp ****