Recensies

THE MUMMY met veel spektakel en special effects

m maxresdefault 1Vanaf vandaag draait THE MUMMY met Tom Cruise in de hoofdrol in de bioscoop. Gisteren was er een speciale voorstelling inPathé ArenA.

Tom Cruise speelt Nick Morton die bij toeval diep in de woestijn de tombe van de gedoemde Egyptische prinses Ahmanet (Sofia Boutella) ontdekt. Ze is vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en wil met haar duistere krachten over de wereld heersen.Dat probeert Nick samen met Jenny (Annabelle Wallis) en een mysterieuze arts (Russell  Crowe) tegen te gaan.

 

m The-Mummy-2017-1Nick Morton (Tom Cruise)  en Chris Vail (Jake Johnson) rijden dwars door de woestijn te paard op zoek naar 'de schat'. Ze hebben wat co√∂rdinaten gekregen, maar dwalen toch wat af op gevoel. Spontaan worden ze heftig onder vuur genomen. Waar Vail al denkt dat het einde in zicht is en via de radio om luchtversterking vraagt , gelooft Morton er nog in dat ze dit gaan redden. Er volgt er een genadeklap vlak naast hen. Het gebouw waarop ze liggen stort in, ze klappen op de grond en naast hen stort de straat in waar ze bijna invallen. Opeens is de luchtversterking daar en ineens staat Jenny (Annabelle Wallis) naast Morton. Ze verwijt hem de diefstal van een kaart die hij stellig ontkent. Ze kijkt de krater in en ziet dat het  Egyptisch is. Zal dit dan toch die 'schat' zijn?

 

m TheMummy Quad WEB 7juni-in3DenIMAX3DTHE MUMMY mag dan qua verhaal weinig interessants bieden, het is wel is een film vol grootse actiescenes en special effects. Je valt van de ene verbazing in de andere. De kostuums zijn indrukwekkend, net als de make-up. Tom Cruise is weer goed op zijn plek als actieheld en Sofia Boutella perfect gecast als Ahmanet, The Mummy.

m the-mummy-sofia-boutellaTHE MUMMY brengt je van de verlaten zandvlaktes in het Midden Oosten naar ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning introduceert deze sensationele actiefilm een nieuwe, overweldigende wereld vol goden en monsters.

THE MUMMY draait vanaf 7 juni in de bioscoop. In 3D en IMAX 3D.
#TheMummy
www.facebook.com/TheMummyNL
www.mummyfilm.nl

Recensie: Gwendolyne van Erp