Recensies

Speciale vertoning van INFERNO in Pathé Arena Amsterdam

m Premiere Inferno PatheArena Amsterdam 12102016 Gwendolyne-0545Op 12 oktober vond in Pathé Arena Amsterdam de speciale vertoning plaats van de film INFERNO. 

INFERNO is de nieuwe spannende thriller van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code), gebaseerd op de meest recente bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks.

INFERNOPC0328In INFERNO wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

m Premiere Inferno PatheArena Amsterdam 12102016 Gwendolyne-0553Met o.a. Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster en Sidse Babett Knudsen.

Geregisseerd door Ron Howard (The Da Vinci Code, Angels & Demons). Geschreven door David Koepp. Gebaseerd op het boek van Dan Brown.

INFERNO draait vanaf 13 oktober in de bioscoop, ook in IMAX.
www.infernofilm.nl
www.facebook.com/InfernoFilmNL
#InfernoFilm

 

m Premiere Inferno PatheArena Amsterdam 12102016 Gwendolyne-0580Verslag

Daar lig je dan in een ziekenhuisbed. Je wordt net wakker en alles is wazig. Totaal geen idee hoe je hier terecht gekomen bent en wat er gebeurd is. Wat moet je doen?

Ineens is er de dokter Sienna die allerlei vragen stelt die je niet kunt beantwoorden omdat je gewoonweg niet weet wat er gebeurd is. Sienna zegt dat de politie zo komt en nog steeds heb je geen clue waarom je daar in dat ziekenhuisbed ligt. Je bent wanhopig omdat je antwoorden zoekt. Dan fluistertdokter Sienna  in je oor dat je hoofdwond een schampschot is en dat je totaal onder het bloed naar binnen bent gebracht door een taxichauffeur. Ze is nog niet klaar met vertellen of je ligt onder vuur genomen door de politie. Als de politie die je komt verhoren niet is wie ze is wie kan je dan nog vertrouwen? Het vluchten begint en veel raadsels moeten opgelost worden en moeten uiteindelijk leiden naar het Inferno.

inferno2Hoe precies dat ga ik je niet vertellen dan moet je zeker de film gaan zien. Adembenemend is deze gemaakt bloedstollend spannend tijdens de achtervolgingen. Word het opgelost? Ga er lekkr voor zitten in de bioscoop want deze film is een 'must see'. Met ijzersterk acteerwerk van hoofdrolspeler Tom Hanks. (verslag Gwendolyne van Erp).

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage