Nieuws

DE PIRATEN VAN HIERNAAST eerste film coronaproof in première

piratenOp woensdag 1 juli is de officiële première van de nieuwe bioscoopfilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

Het is daarmee de eerste film in Nederland die geheel coronaproof een feestelijke rode loper première beleeft. Mét cast en vele bekende genodigden, op anderhalve meter afstand van elkaar en met een maximum van 100 mensen per zaal.

 

Ook het publiek kan een ticket bemachtigen voor de allereerste vertoning van de nieuwe familiefilm; er gaat één zaal in de verkoop. Een feestje voor jong en oud, geheel in piratenstijl! Het aantal mensen wordt verspreid over meerdere zalen, met verschillende aanvangstijden en met een voorprogramma in de zaal zelf. De rode loper is aangepast met afgeschermde persvakken en richtlijnen om 1,5 meter afstand te bewaken tussen BN'ers en pers. Op die manier zorgen Kinepolis en Dutch FilmWorks voor een filmpremière die geheel coronaproof is. DE PIRATEN VAN HIERNAAST zou oorspronkelijk 22 april uitkomen; vanwege de sluiting van de bioscopen werd de release verschoven naar 1 juli.

 

Over de film:
In DE PIRATEN VAN HIERNAAST wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee...

 

Cast: Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana, Sytske van der Ster, Ilse Warringa, Anne-Marie Jung en Dylan Haegens. Met de titelsong Echo van Matheu Hinzen.

 

DE PIRATEN VAN HIERNAAST draait vanaf 1 juli in bioscoop. @Dutch FilmWorks