Nieuws

Harry Potter At Home Readings op Spotify

Harry Potter At Home Readings Asset

De Wizarding World van J.K. Rowling breidt vanaf vandaag uit naar Spotify, waar de komende maanden elke week een nieuw hoofdstuk van Harry Potter and the Philosopher's Stone wordt voorgelezen.

Niemand minder dan Daniel Radcliffe, die Harry Potter in alle films speelde, neemt het eerste hoofdstuk voor zijn rekening. De wekelijkse release van het audioboek op Spotify maakt deel uit van Harry Potter at Home, een initiatief om de magie van Harry Potter tijdens de lockdown op verschillende, gratis manieren te verspreiden onder kinderen, ouders en verzorgers.

 

De hoofdstukken van het eerste Harry Potter-boek, oorspronkelijk uit 1997, worden elke week door een andere bekende acteur, sporter of artiest voorgelezen. Naast Daniel Radcliffe zullen onder anderen voetbalheld David Beckham, actrice Dakota Fanning en Wizarding World-sterren Stephen Fry, Claudia Kim en Noma Dumezweni er elk één voorlezen. Zo kunnen de thema's van dit iconische boek – familie, vriendschap, moed, het overwinnen van tegenslag – de wereld in deze tijd opnieuw verrassen en inspireren.

 

Zowel Harry Potter-beginners als veteranen kunnen de komende zeventien weken een diverse cast van grote namen verwachten, plus een paar heel bijzondere gastoptredens. De audiohoofdstukken zijn allemaal gratis te beluisteren op Spotify, met video-opnames van de voorleessessies exclusief te bekijken via de website van Harry Potter at Home.

 

Hoofdstuk één, The Boy Who Lived, is vanaf nu wereldwijd te beluisteren op Spotify. @Wizarding World @Spotify