Nieuws

Gouden Film voor Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

kruimeltjeMeer dan 100.000 bezoekers hebben Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, de familiefilm geregisseerd door Diede in 't Veld, in de bioscoop gezien.

De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. Regisseur Diede in 't Veld verraste hoofdrolspeler Viggo Neijs met de award op zijn school in Harderwijk. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is in 2020 de zesde film die de Gouden Film Award ontvangt.

 

NFF-20200301-Kruimetlje-1 1

 

© Foto: Studio Elias

 

In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo'n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn. @Nederlands Film Festival