Nieuws

HARRY POTTER™: THE EXHIBITION komt naar Nederland

harry-potter-header2Vanaf 11 februari 2017 krijgen Harry Potter™ fans in Nederland eindelijk de kans om de vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen met Harry Potter™: The Exhibition!

Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. En vanaf februari is Harry Potter: The Exhibition eindelijk te zien in Nederland: Naast de CineMec in Utrecht Leidsche Rijn.
Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via www.harrypotterexpo.nl

In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products, heeft GES een ervaringsgerichte tentoonstelling van maar liefst 1400m2 gecreëerd. Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. MOJO werkt samen met GES voor deze tentoonstelling in Utrecht.

"We zijn trots dat we deze bijzondere tentoonstelling naar Utrecht brengen", aldus Frederik van Alkemade (Promoter Special Events) van MOJO, "Fans komen dichterbij de tovenaarswereld dan ooit hier in Nederland! Harry Potter: The Exhibition is een must-see voor alle leeftijden".

"We zijn verheugd om samen met MOJO de magie van Harry Potter naar Nederland te brengen", aldus Eddie Newquist, chief creative officer bij GES. "Harry Potter: The Exhibition heeft miljoenen bezoekers uit steden over de hele wereld verwelkomd tijdens de tournee en blijft fans verbazen met de duizenden rekwisieten en kostuums."

Zodra ze binnenkomen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

De tentoonstelling in Utrecht is dagelijks geopend t/m 30 juni 2017. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via www.harrypotterexpo.nl.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met behind-the-scenes info over het maken van de Harry Potter films en extra commentaar door de producenten en ontwerpers van de kostuums en decors.