Nieuws

Miljoen 'dreuzel' bezoekers voor laatste Harry Potter

Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-II_1366x768

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2  zal vandaag 5 augustus, slechts 23 dagen na de opening, het betoverende aantal van één miljoen bezoekers overschrijden.

Nog niet eerder trok een Harry Potter-film in zo’n kort tijdsbestek één miljoen bezoekers. De film overtreft hiermee het record van het zesde deel, Harry Potter and the Half-Blood Prince met een dag. De laatste film die in Nederland in hetzelfde tijdsbestek één miljoen bezoekers wist te trekken, was de film Gooische Vrouwen.

Harry-Potter-And-The-Deathly-Hallows-Part-2

Sinds de première van de film op 13 juli, brak Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 al meerdere Nederlandse bioscooprecords. Tijdens de eerste nachtelijke vertoning behaalde de film een recordomzet van 463.823 euro. De film brak tevens de records van grootste openingsdag (1.226.006 euro) en openingsweekend (2.658.275 euro) ooit.

Bovendien is de serie de meest succesvolle filmfranchise aller tijden. Daarnaast heeft de film afgelopen weekend wereldwijd de grens van één miljard dollar omzet doorbroken en is hiermee de eerste in de Harry Potter-reeks die deze magische mijlpaal heeft bereikt. Ook is de tijd waarin deze opbrengst is behaald, binnen zeventien dagen na de opening, een record.

Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-21

In Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, het allerlaatste deel van de Harry Potter-filmreeks, barst de strijd pas echt los tussen de goede en kwade krachten binnen de tovenaarswereld. Niemand is nog veilig en niets is meer wat het ooit was. Harry Potter komt steeds dichterbij de allesbeslissende confrontatie met de Heer van het Duister en zal als Uitverkorene misschien wel het ultieme offer moeten brengen. Het einde nadert. Dit is het slot.

De hoofdrollen in de film worden opnieuw vertolkt door Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson, als Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. De film wordt geregisseerd door David Yates en geproduceerd door David Heyman, producer van alle Harry Potter- films, samen met David Barron en J.K. Rowling. Screenwriter Steve Kloves bewerkte het screenplay, gebaseerd op het boek van J.K. Rowling. Lionel Wigram is de executive producer.

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2  is nu in originele en Nederlandstalige versie te zien in de bioscoop. Ook in 3D en Imax 3D.

www.harrypotterfilm.nl