Musicals

Op Hoop van Zegen Perspresentatie in Beverwijk: Fotoserie

m OP-HOOP-VAN-ZEGEN-PERSPRESENTATIE-BIANCA-DIJCK-4 1In het Kennemer Theater te Beverwijk was gisteren de perspresentatie van de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen. Met Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster en anderen.

Op Hoop van Zegen is een aangrijpende musical, naar het oer-Hollandse toneelstuk van Heijermans.

De musical is gebaseerd op het onverwoestbare stuk uit 1900 van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt nog steeds tot de conclusie: de vis wordt duur betaald. Deze zorgvuldige nieuwe bewerking van de musicalversie uit 2008 is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk. Theater zoals Heijermans het bedoelde.

 

m OP-HOOP-VAN-ZEGEN-PERSPRESENTATIE-BIANCA-DIJCK-1 1'Op Hoop van Zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

 

m OP-HOOP-VAN-ZEGEN-PERSPRESENTATIE-BIANCA-DIJCK-6 1Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld. @De Graaf en Cornelissen

https://www.degraafencornelissen.nl/

 

m OP-HOOP-VAN-ZEGEN-PERSPRESENTATIE-BIANCA-DIJCK-9 1CAST
Bill van Dijk - Reder Bos
Mariska van Kolck - Kniertje
Joke de Kruijf - Mathilde/Truus
Rolf Koster - Kaps & Daantje
Gijs Stallinga - Geert
Linda Verstraten - Jo
Robin Smits - Barendje
Stephan Mooijman - Simon
Bernice Havenaar - Clementine
Melissa Groeneveld - De Hoop

 

m OP-HOOP-VAN-ZEGEN-PERSPRESENTATIE-BIANCA-DIJCK-8 1CREW
TEKST Allard Blom, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans
MUZIEK Tom Bakker
REGIE Paul van Ewijk
DECOR & KOSTUUMS Arno Bremers
LICHT Coen van der Hoeven

 

Fotografie: Bianca Dijck Flits en Klik Photography

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage