Musicals

Musical Mozart! groots in première gegaan in Antwerpen

m Musical-Mozart-Premiere-Antwerpen-Bianca-Dijck-20-1Op zondag 10 december was de grootse première van de musical Mozart in Stadsschouwburg Antwerpen.

Het Vlaamse Music Hall werkt voor deze voorstelling samen met het Oostenrijkse musicalhuis Vereinigte Bühnen Wien. In de musical zie je twee kanten van de componist: de volwassen Mozart, als een soort rockster en het genie Mozart als kind. Het gevecht tussen die twee is het belangrijkste deel van de voorstelling.

m Musical-Mozart-Premiere-Antwerpen-Bianca-Dijck-31-1De Nederlandstalige musical Mozart! ging dit weekend in première in de Stadsschouwburg Antwerpen. In de voorstelling zie je ook een aantal Nederlanders in hoofd- en bijrollen. Zo is Piek van der Kaaden te zien als Constanze, de echtgenote van Mozart, en de Nederlandse musicalster Jeffrey Italiaander een van de alternates van de hoofdrol.

m Musical-Mozart-Premiere-Antwerpen-Bianca-Dijck-28-1De voorstelling vertelt het levensverhaal van de wereldberoemde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). De titelrol wordt gespeeld door de jonge Belgische musicalster Ruben Van Keer.

Beide Nederlandse acteurs studeerden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De 26-jarige Van der Kaaden speelde eerder onder meer in Soldaat van Oranje: de musical en De Jantjes. Italiaander (25) was onder meer te zien in Hair, Jesus Christ Superster en Peter Pan.

m Musical-Mozart-Premiere-Antwerpen-Bianca-Dijck-29-1De voorstelling is tot half januari te zien in Antwerpen. Italiaander is in ieder geval op 30 december te zien in de hoofdrol van Mozart tijdens de matinee.

Fotografie: Bianca Dijck

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage