Musicals

Musical Awards 2017 uitgereikt in Utrecht: Foto's

m Musical Award Gala BeatrixTheater Utrecht 12012017 Gwendolyne-4362Op 12 januari werden in het Beatrix Theater in Utrecht de Musical Awards 2017 uitgereikt. De musical Ciske de Rat won daarbij de belangrijke prijs voor 'beste grote musical'. Superster Gloria Estefan en haar man Emilio Estefan waren ook aanwezig. Mede voor de introductie van hun musical Get On Your Feet! die vanaf oktober in het Beatrix Theater te zien zal zijn.

m Musical Award Gala BeatrixTheater Utrecht 12012017 Gwendolyne-4356-2Daarnaast won de revival van het oer-Hollandse Ciske de Rat, met een uit 2007 daterend script van André Breedland en muziek van Henny Vrienten, nog twee prijzen: die voor 'beste arrangementen' (Jeroen Sleyfer) en 'aanstormend talent' (de 8-jarige Silver Metz, die tijdens de première afgelopen november grote indruk maakte als Ciske).

m Musical Award Gala BeatrixTheater Utrecht 12012017 Gwendolyne-4350Belangrijkste winnaars waren:

Beste grote musical: Ciske de Rat
Beste kleine musical: Chez Brood
Beste acteur in een grote musical: Alex Klaasen in De gelaarsde poes
Beste acteur in een kleine musical: Stefan Rokebrand in Chez Brood
Beste actrice in een grote musical: Vera Mann in Sweeney Todd
Beste actrice in een kleine musical: Loes Luca in In de ban van Broadway

m Musical Award Gala BeatrixTheater Utrecht 12012017 Gwendolyne-4328De prijs voor 'beste kleine musical' ging naar Chez Brood, over het leven van rockheld Herman Brood. Daarnaast mocht acteur Stefan Rokebrand de prijs voor 'beste acteur in een kleine musical' in ontvangst nemen voor zijn vertolking van Brood.

m Musical Award Gala BeatrixTheater Utrecht 12012017 Gwendolyne-4323Maar de meeste awards waren voor In de ban van Broadway, de komische voorstelling over de slangenkuil van het New Yorkse Broadway, een bewerking van de filmklassieker All About Eve. In de ban van Broadway won vier awards, voor hoofdrolspeelster Loes Luca, bijrolspeelster Bianca Krijgsman, vormgever Thomas Rupert en scriptschrijver Nathan Vecht. Simone Kleinsma kreeg de speciale Oeuvre Award 2017.

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage