Musicals

On Your Feet! vanaf oktober te zien in het Beatrix Theater Utrecht

Get onStage Entertainment Nederland brengt de Broadway musical On Your Feet! vanaf oktober in het Beatrix Theater Utrecht. Nederland is het eerste land na de Verenigde Staten (Broadway) waar de musical te zien is.

De audities zijn inmiddels gestart. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “Ik ben enorm blij dat wij de licentierechten hebben verkregen om Emilio en Gloria Estefan’s musical On Your Feet! te produceren. Ik heb de show het afgelopen jaar een aantal keer bezocht op Broadway en het is een onweerstaanbare voorstelling die het publiek letterlijk ‘on their feet’ krijgt.

De musical vertelt het inspirerende verhaal van Emilio en Gloria Estefan, met natuurlijk de onmiskenbare hits van Gloria Estefan. Door het Latin dansspektakel levert dit een kleurrijke show op met Zuid-Amerikaanse invloeden. Ik weet zeker dat we hier in Nederland de hits van Gloria Estefan en Miami Sound Machine allemaal mee kunnen zingen!”. On Your Feet!, met hits als ‘Anything for you’, ‘Rhythm is Gonna Get You’, ‘Conga’, ‘Get On Your Feet’ en ‘Don’t Want To Lose You Now’, is vanaf 18 oktober te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op zondag 29 oktober in première. De kaartverkoop start donderdag 12 januari, meer informatie: www.onyourfeet.nl

Verhaal On Your Feet!
De feelgood musical On Your Feet! vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal over de liefde, afkomst en ambitie van twee mensen die geloofden in hun talent, hun dromen - en in elkaar. Samen werden zij een internationale sensatie: Emilio en Gloria Estefan. De jukebox musical bevat uiteraard alle iconische Latin popsongs die Gloria Estefan bekend hebben gemaakt, zoals ‘Conga’, ‘Get On Your Feet’ en ‘Rhythm is Gonna Get You’.

Emilio en Gloria Estefan
Met zeven Grammy Awards en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, is Gloria Estefan de meest succesvolle Latin cross-over artiest in de geschiedenis van de popmuziek. Gloria heeft 38 Billboard nummer #1 hits op haar naam staan en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen in haar carrière. Zo heeft ze een ster op de Hollywood Walk of Fame, is ze opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, werd ze verkozen tot BMI Songwriter of the Year, won ze een American Music Lifetime Achievement Award, een MTV Video Music Award, twee ACE Awards en meerdere Billboard Awards voor haar vele hits. Emilio Estefan is muzikant, songwriter en muziek-, televisie-, en filmproducent. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de succesvolle carrière van zijn vrouw Gloria, maar ook voor die van artiesten als Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Marc Anthony en Jon Secada. Op zijn CV staan maar liefst 19 Grammy Awards, wat Emilio tot één van de meest succesvolle producenten in de muziekindustrie maakt.

On Your Feet! op Broadway
Na zeer succesvolle try-outs in Chicago ging On Your Feet! op 5 november 2015 in première op Broadway. Hier is de show momenteel nog steeds te zien. De regie is in handen van tweevoudig Tony Award winnaar Jerry Mitchell, die eerder ook Kinky Boots regisseerde. De choreografie is verzorgd door Olivier Award winnaar Sergio Trujillo, hij was ook verantwoordelijk voor de choreografie van onder andere Jersey Boys. Het script is van de hand van Alexander Dinelaris, die eerder het script van The Bodyguard schreef. Alexander is tevens verantwoordelijk voor het filmscenario van de met een Oscar bekroonde film Birdman.