Musicals

Dansmusical A Chorus Line schittert in Zuiderstrandtheater

m chorus line2Op 29 december vond de eerste van twee voorstellingen plaats van de dansmusical A Chorus Line plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Foto: Roy Beusker.


Na vijftien jaar brengt producent DommelGraaf & Cornelissen de musical hit A Chorus Line terug naar de Nederlandse theaters.  Het is de voorloper van tv-talentenjachten als ‘The Voice’ en ‘So You Think You Can Dance’ en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichterbij. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een publiekstrekker. Nummers als I hope i get it, What I did for love en One oogstten internationale roem als musicalklassiekers. A Chorus Line ontving 12 Tony Award-nominaties en won er negen waaronder die voor Beste Musical. Nu is deze successhow eindelijk terug in de theaters, in een nieuwe Nederlandse versie.

m Chorus lIne 3Foto: Roy Beusker

 

Deze dansmusical speelt zich af op een toneel in een Broadway Theater waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het publiek krijgt een kijkje in hun levens en hun motieven om dit onzekere vak te kiezen. De voorstelling ging in 1975 op Broadway in premiere en staat bekend als een van de langstlopende musicals ooit. De dansers in de voorstelling willen maar één ding: een rol. Alleen op het podium en in de spotlights voelen ze zich veilig. A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten en hun strijd om een felbegeerde rol. Bij de audities vraagt regisseur Zach (Edwin Jonker) de dansers naar hun leven en hun achtergrond. Na de eerste schroom te hebben overwonnen, geven ze zich bloot en delen ze hun meest persoonlijke verhalen over dromen, angsten en passie. Ze hebben allemaal één gemeenschappelijke drang: op het toneel staan.

m Chorus Line 4Foto: Roy Beusker

 

In het Zuiderstrandtheater maken we kennis met een wereld die lang niet zo mooi is als die lijkt. Een keiharde wereld die door de jaren heen niets is veranderd en zelfs harder geworden is. Denk maar aan de zang- en danscompetities van tegenwoordig op tv, waarin soms keihard afgerekend wordt met diegenen die minder talent hebben. In A Chorus Line zien we zien hoe werkeloze dansers wanhopig strijden voor een rol in The Chorus Line, oftewel een plek, slechts op de achtergrond. Het maakt hen allemaal niets uit, als ze maar een rol kunnen veroveren. In al deze dansers schuilen soms schrijnende verhalen van moeilijke gezinssituaties en van veel frustraties. Al deze dansers hebben een belangrijk ding gemeen: ze leven voor de dans. De acteurs en dansers die in het Zuiderstrandtheater op het toneel staan, zijn stuk voor stuk talenten. Sommigen van hen hebben al veel bereikt, anderen zijn hard op weg naar een glansrijke toekomst.

m Chorus Line 6Foto: Roy Beusker

 

A Chorus Line betekent twee uur lang meegenomen te worden in een onbekende, doch fascinerende wereld. Dat gebeurt met show van hoge kwaliteit met veel bijzondere, ook emotionele momenten.  Met dans van een hoog niveau en waarvan de energie letterlijk afspat. Een niet te missen dansvoorstelling die je twee uur lang volledig in zijn greep houdt. 

m 3A4A3900
Foto: Anneke Ruys

 

Met: Edwin Jonker, Bettina Holwerda Bakkum, Fleur Jagt, Leo-Alexander Hewitt, Martijn van Voskuijlen, Gijs Stallinga, Esmée Dekker, Leon de Graaf, Jody Bhe, Benjamin Boer, Esther van Boxtel, Roman Brasser, Sarah Cremers, Peter van Dosselaer, Maria Hengst, Oonagh Jacobs, Michael Konings, Jeroen Logghe, Willemijn Maandag, Yannick Plugers, Joke van Robbroeck, Kick Spijkerman, Sabine van Tiel, Tessa Tuk, Robin Smits en Eline Voorn.

A Chorus Line is in diverse theaters door heel Nederland te zien tot en met april 2017. Kaarten zijn te koop via www.dommelgraafencornelissen.nl 

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

Scenefoto's van Roy Beusker

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage