Musicals

Big Black & Beautiful sprankelt en wervelt in Rijswijkse Schouwburg

m 03BigBlackBeautiful Tour 2016 StudioBrownie
De muziektheatervoorstelling Big Black & Beautiful Big Black & Beautiful was op 9 december te zien en te horen in de Rijswijkse Schouwburg.

B B & B is één van de meest inspirerende, trendsettende femalepower-groepen van Nederland. Ook tijdens hun nieuwe theaterconcerttour trakteren Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot het publiek op de meest populaire, soulvolle en opzwepende muziek.

De voorstelling kent een brede muzikale selectie, voor ieder wat wils. De muziekgenres zijn breed en gaan van pop naar soul en van blues naar gospel en natuurlijk komen ook de disco-hits aan bod. In een goed gevulde Rijswijkse Schouwburg is een enthousiast publiek toegestroomd. Jong en oud is helemaal in voor een swingende show en een goede portie dans.
m 01BigBlackBeautiful Tour 2016 StudioBrownieDe veelzijdige Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot zijn vanwege de verschillende muzikale achtergronden erg veelzijdig. Krachtige uptempo-nummers en ingetogen ballads wisselen elkaar af tijdens deze swingende voorstelling.

Tijdens de nieuwe show brengt Big Black & Beautiful een ode aan meiden- en mannengroepen en aan de vrouwen in de muziek. Je hoort opzwepende soulklanken, waarin de uitzonderlijke vocale kwaliteiten van de dames geetaleerd worden en waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de begeleidingsband. m 02BigBlackBeautiful Tour 2016 StudioBrownie
Leuk zijn ook de zwart-wit foto's die geprojecteerd worden en waarin naast belangrijke vrouwelijke beroemdheden uit de muziek en elders ook de moeders van Michelle, Rocq-E en Lucretia te zien zijn, naast die van de bandleden. Je ziet dat hier een grote dosis  jarenlange ervaring op het podium staat. Stilzitten is geen optie tijdens het concert waarbij we een doorsnee horen van de afgelopen 40 muziekjaren. Get Up & Dance is het motto en daar wordt uitgebreid gehoor aan gegeven in Rijswijk!

 

m 04BigBlackBeautiful Tour 2016 StudioBrownieVerslag: Anneke Ruys

 

Foto's: Studio Brownie