Musicals

Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat in première in Eftelingtheater: Fotoserie

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijck 39 1Zondagmiddag 2 oktober  ging de 14e theaterproductie van de Efteling, sprookjesmusical De gelaarsde Kat, feestelijk in première in het Efteling Theater.

Een zaal vol verklede kinderen, relaties, bekende Nederlanders en pers keek naar een swingend verhaal vol zang, dans en kattenkwaad. De volledige cast – met in het bijzonder de 37 ‘katjes’ en hoofdrolspelers Marcel Visscher, Vajèn van den Bosch, Dick Cohen en Soy Kroon – kreeg na afloop van de voorstelling een staande ovatie van familie, vrienden en bekende collega’s uit de musical- en soapwereld.

 

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijck 44De première voor de Gelaarsde Kat is op deze zondag een ideale middag om heen te gaan . Tussen de regendruppels door kwamen het publiek ook vele verklede katjes en de BNérs over de rode loper. Zoals Wendy van Dijk met haar dochter, Guido Spek , Lone van Roosendaal, Stanley Burleson, Tony Neef, Ralf Mackenbach en vele anderen waren aanwezig.

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijck 18De musical begon met een kleine jongen Tim die van de tovenaar uit het dorp groente steelde omdat er zo weinig eten was en Tim vond dat hij best wat kon delen.
De tovenaar kon mensen in allerlei dieren veranderen, een kameel, konijn. Tim was brutaal tegen de tovenaar en  werd verandert in jawel een Kat.

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijck 40Vele kennen het sprookje natuurlijk wel van de Gelaardse Kat.  Maar iedereen maakt er zijn eigen verhaal van met de grote hoofdlijnen van het origineel. De musical de Gelaarsde Kat in het Efteling Theater is eigentijds, vrolijk, spontaan en met een knipoog naar het publiek.
De Hoofdrolspelers zijn Vajen van den Bosch, Soy Kroon, Marcel Visscher en Dick Cohen. Een mooie cast die goed is ingespeeld op elkaar. Ook al de grote en kleine katten waren present: 31 stuks in totaal.

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijckb41Het theater werd ook volop gebruikt. Niet alleen het podium maar ook Kris kras door de zaal heen. Doeken die over het publiek kwamen als sleep van de bruidsjurk van de prinses. Opeens was daar de Kat die midden van de zaal uit een Luik omhoog sprong
Dat zorgde voor hilarische taferelen en lachende en genietende kinderen. Spinnende katjes, een leuk goed verhaal, een prachtig toneel: alles klopte aan deze musical.

m MusicaldeGelaarsdeKatBiancaDijck 45Wil jij hem ook zien wanneer de gelaarsde Kat weer speelt kijk dan op www.efteling.com en gaat het zien met het hele gezin
De Efteling verwondert echt !

Fotografie en tekst: Bianca Dijck Flits en Klik Photography

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage