Musicals

Grootse wereldpremiere voor SKY, de musical in 3D: Foto's

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-6832Gisteravond vond de feestelijke wereldpremière van SKY, de musical in 3D, plaats in Theater Amsterdam in aanwezigheid van vele BN’ers en producenten Robin de Levita, John Ewbank, Marco Borsato, Kees Abrahams en Piotr Sikora.

BN’ers als Alex Klaasen, André van Duin, Nicolette van Dam, Wendy van Dijk, Ruud Gullit, Nick Schilder, Jack van Gelder, Jim Bakkum en Bettina Holwerda en vele anderen gaven acte de présence.

 

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-7042Het publiek bracht de cast van de 3D-musical na de voorstelling een minutenlange staande ovatie. De musical SKY is de komende maanden 6 keer per week te zien van dinsdag tot en met zaterdag in Theater Amsterdam.

Over SKY

 

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-6974Na Soldaat van Oranje de musical en ANNE presenteert Robin de Levita SKY de musical, een compleet nieuwe theaterervaring, een musical in 3D.

 

SKY gaat over een tienermeisje dat een bijzonder moeilijke tijd doormaakt. Thuis voelt zij zich niet begrepen en op school wordt zij gepest. Ze kan nergens terecht en in een moment van pure wanhoop komt ze in aanraking met drugs… Ze raakt in een coma en begint een wonderlijke ontdekkingsreis door haar eigen droomwereld. Gevangen tussen droom en werkelijkheid leert ze haar leven in een ander perspectief te zien en moet ze vechten om haar kracht en zelfvertrouwen hervinden.

 

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-7023SKY is een musical voor iedereen. Iedereen kan zich verplaatsen in Sky, haar verhaal en de universele zoektocht naar jezelf. De aanstekelijke popmusical bevat hits en nieuwe nummers van John Ewbank en Marco Borsato. Het is een musical voor een breed publiek met humor, 3D-spektakel, meeslepende (pop)muziek en opzwepende choreografie onder leiding van het veelgeprezen Amerikaanse choreografenduo Keone en Mariel Madrid.

 

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-6816Naast hoofdrolspeelster Lisse Knaapen (Sky) is Roben Mitchell (Baantjer LIVE-2) te zien als Howie, de beste vriend van Sky. Musical Award-winnares Lone van Roosendaal (Heerlijk duurt het langst) en Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje) zijn te zien als Julia en Edward Nieuwman, de ouders van Sky. Daarnaast speelt Eva van der Gucht (S1ngle) Sky’s conrector Betty Stevens. Joël de Tombe (Flikken Maastricht), Daisy Duin (Grease) en Boy Ooteman (Bureau Raampoort) zijn te zien in grote bijrollen.

 

m m Premiere Sky deMusical TheaterAmsterdam Amsterdam 03042016 Gwendolyne-7003Productie & creatives

De Levita en Ewbank werken al jaren samen aan de ontwikkeling van SKY. De laatste vijf jaar ontwikkelden zij samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3D-projectietechniek voor het theater. Voor SKY is Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht om deze innovatie mogelijk te maken.

 

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage