Women

Miljuschka in Mexico vanaf 30 maart op 24Kitchen

miljuskaMiljuschka Witzenhausen is vanaf 30 maart om 22.00 uur op 24Kitchen te zien met een gloednieuwe food & travel serie.

Na USA, Vietnam en Japan, gaat zij nu in deze serie op reis naar het land van de taco's en burrito's. In 6 afleveringen komt zij alles te weten over taco's, tortilla's en tequila, maar de Mexicaanse keuken heeft nog veel meer te bieden dan deze klassiekers.

 

Elke aflevering staat in het teken van één hoofdingrediënt: maïs, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Daarnaast struint Miljuschka over kleurrijke lokale markten, ontdekt zij de Mexicaanse cultuur en ontmoet zij beroemde topchefs die haar wegwijs maken in de eeuwenoude eetcultuur van Mexico.

 

miljuska2

Mexico heeft een rijke geschiedenis. Bij de Maya's en Azteken werd er al chocoladedrank gedronken en leefden ze van maïs, bonen en insecten. Er was in Mexico nauwelijks vlees in die tijd, dus het menu was grotendeels vegetarisch. Pas na de Spaanse verovering, in de 16e eeuw, kwamen er geiten, runderen, schapen en kippen op het menu. De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken en net zo complex als de keuken uit China, Japan en India.

 

Maïs is nog altijd het basisvoedsel en maïsmeel wordt gebruikt om tortilla's van te maken. Daarnaast worden bonen, pompoen, tomaten, avocado's en rijst veel gegeten. Doordat maïs in Mexico min of meer de plek van graan heeft ingenomen is de Mexicaanse keuken een geliefd alternatief voor mensen die glutenvrij willen eten. Peper speelt een centrale rol in de Mexicaanse keuken. Er zijn vele soorten in gebruik variërend in scherpte, smaak en vorm. Deze worden op allerlei manieren gebruikt: vers, gedroogd (bijvoorbeeld chipotle) of gebakken. Een ander dominant kruid is koriander. Ook vanille vindt zijn oorsprong in Mexico.

 

In alle afleveringen bezoekt Miljuschka de mooiste markten, proeft ze streetfood, ontmoet ze topchefs en deelt ze aan het eind van de aflevering een eigen Mexicaans recept. @24Kitchen