Women

Fotoserie: Leading Ladies Awards in Amsterdam

m LeadingLadiesAwards TheGrand Amsterdam 18-06-2019 Gwendolyne-2368In Sofitel Legend the Grand te Amsterdam­ vonden op 18 juni de Piper-Heidsieck Leading Ladies Awards plaats.

De verkiezing is in het leven geroepen ter ere van vrouwelijke topbestuurders die als voorbeeld fungeren voor andere vrouwen. Drie vrouwen die elk binnen andere domeinen succesvol zijn zullen worden bekroond, verdeeld in de categorieën 'beste nieuwkomer', 'zakelijk' en 'maatschappelijk'. De prijzen worden toegekend aan vrouwen die zich onderscheiden in expertise, maatschappelijke impact en ondernemerschap.

 

m LeadingLadiesAwards TheGrand Amsterdam 18-06-2019 Gwendolyne-2361

Aanwezig waren captains of industry, adel, BN'ers en overig succesvol Nederland. Onder andere Nikkie Plessen was genomineerd en present. In de bijlage tref je de spraakmakende aanwezigen die hun komst reeds bevestigd hebben. Gedurende de avond werden er TV-opnames gemaakt .

De presentatie was in handen van Lieke van Lexmond.

 

m LeadingLadiesAwards TheGrand Amsterdam 18-06-2019 Gwendolyne-2357Genomineerden en winnaressen:

 

Categorie Beste Nieuwkomer:


- Freke van Nimwegen is de drijvende kracht achter Instock. Een onderneming die met eigen restaurants, producten, kookboeken en een 'food rescue center' voedselverspilling tegen gaat. Momenteel wordt in Nederland maar liefst een derde van al het eten verspild. Om nog meer eten te redden zijn ze ook InstockMarket.nl gestart. Met deze online marktplaats verbinden ze overschotten en imperfecte producten aan restaurants en cateraars.
- Michelle Wolters, naar aanleiding van het persoonlijke verhaal van haar vader heeft Michelle 'Klup' opgericht. Klup is een app voor 50-plussers om op een interactieve manier gelijkgestemden te ontmoeten en activiteiten te ondernemen met elkaar. De behoefte hieraan is groot, meer dan 1 miljoen 55-plussers voelt zich eenzaam. De app draagt bij aan een sociaal en actief leven voor ouderen en heeft inmiddels al een gigantisch netwerk. Dagelijks krijgt Michelle vele berichten dat het leven van gebruikers een stukje mooier is geworden.


- Winnares: Manon van Essen, drie jaar geleden was Manon nog blut, nu heeft ze een miljoenenbusiness. Een gezonde pizza lijkt te mooi om waar te zijn maar Manon heeft ze met haar bedrijf Magioni weten te ontwikkelen. Pizza op basis van groenten met bloemkool, paprika of courgette als bodem. Wereldbekend pizzamerk (Dr. Oetker) kon haar recepten niet overtreffen en kocht onlangs aandelen in haar bedrijf. Ze ligt internationaal al in vele schappen maar is met deze nieuwe samenwerking klaar om overal ter wereld gezond eten leuker te maken.

 

m LeadingLadiesAwards TheGrand Amsterdam 18-06-2019 Gwendolyne-2371Categorie Maatschappelijk:


- Winnares: Sascha Gabizon is al 23 jaar directeur van Women Engage for a Common Future. Ze werkt samen met 150 vrouwenorganisaties in 50 landen, en is de afgevaardigde van de Women Major Group van de Verenigde Naties. Ze reist de hele wereld over om vrouwenorganisaties te ondersteunen omtrent milieubeleid en boekt hiermee grote resultaten.


- Babette Porcelijn is initiatiefnemer van 'Think Big Act Now' en schrijver van het boek De Verborgen Impact, over eco-neutraal leven. Zij maakt inzichtelijk wat er op wereldschaal gebeurt, legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot, en ontwikkelde een verfrissende methode voor het verduurzamen van je levensstijl. Daarnaast heeft Babette een ontwerpstudio omtrent het thema en momenteel werkt ze aan haar nieuwe boek, met een plan van aanpak om de wereld te redden.
- Professor, doctor, ingenieur Charlotte Teunissen is als eerste vrouw in Europa benoemd tot professor in de neurochemie. Ze is hoofd Neurochemisch Laboratorium van de Klinische Chemie bij het VUmc. De door haar ontwikkelde bloedtest kan straks worden gebruikt om gemakkelijker op te sporen of een patiënt mogelijk Alzheimer heeft en hiervoor verder onderzocht moet worden.


m LeadingLadiesAwards TheGrand Amsterdam 18-06-2019 Gwendolyne-2260Categorie Zakelijk: - Thérèse Boer is bij de meeste onder ons welbekend als mede-eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Vorig jaar vierde ze maar liefst het 25-jarig jubileum. Ze is vinoloog, wijnmeester, meestergastvrouw, auteur en sinds 2009 heeft zij haar eigen wijn-lijn genaamd "Kus van Thérèse". Drie van haar wijnen werden datzelfde jaar direct al bekroond met een zilveren medaille. Na even geleden ook een restaurant op Bonaire te hebben verwezenlijkt, openden ze vorige maand nog een nieuw restaurant, Brass Boer Thuis in Zwolle.
- Annebeth Kroeskop is cosmetisch arts en co-founder van KNAP Institute, een uitgebreide huidverzorgingskliniek met meerdere filialen door het land. Ze was de drijvende kracht achter de opleiding tot cosmetisch arts via de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde. Vanaf juli wordt deze opleiding erkend als officieel specialisme en mogen alleen opgeleide artsen zich 'cosmetisch arts KNMG' noemen. Met nevenbedrijf KNAP Clinic zet ze daarnaast nog artsen weg in een shop-in-shop formule op 12 locaties. Vanaf het eerste begin schenkt ze een deel van haar winst aan een goed doel.


- Winnares: Nikkie Plessen is de grote vrouw achter succesvolle internationale modelabels als Nikkie, NIK&NIK en Fifth House. Als ze op haar 26e besluit te gaan ondernemen volgen enkele jaren later al jaarwinsten die de 5 miljoen euro voorbij gaan. Hiermee is ze dan ook 1 van de slechts 3 vrouwen uit de Selfmade-miljonair top 100 van Quote. Stilzitten doet ze niet, binnenkort volgt een mannenlijn en blijven er winkels zo groot als warenhuizen openen. Daarnaast zet Nikkie zich in voor Dance4life.

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage