Women

Whitney van Ommeren is Queen Zomercarnaval 2015

Zomercarnaval 981B61E4A5CC9865C1257E8700334239 1De 27-jarige Whitney van Ommeren van carnavalsgroep The Shining Stars uit Alkmaar is gisteren verkozen tot Queen Zomercarnaval 2015. Whitney is de kersverse Queen en gaat voorop in de Zomercarnaval Straatparade op 25 juli aanstaande.

In een spannende laatste carnavalsronde waar de kandidates zich in een kleurrijk en spectaculair Zomercarnaval kostuum presenteerden, liet Whitney zes andere kandidates achter zich. Het publiek stemde de afgelopen weken massaal op de kandidates van de Queen Election 2015 via de Facebook pagina van Zomercarnaval. Waarna de vakjury vandaag het laatste woord kreeg. De nieuwe Queen wordt geprezen om haar uitstraling, persoonlijkheid en waanzinnige dansshow. Whitney volgt Miguelina Mota (Queen Zomercarnaval 2014) op en is een jaar lang ambassadrice van Zomercarnaval. In deze hoedanigheid reist zij onder meer af naar verschillende landen waar ook Zomercarnaval wordt gevierd.

http://videotoday.nl/haagse-whitney-van-ommeren-strijdt-voor-titel-queen-zomercarnaval/

Battle of Drums

Op vrijdag 24 juli start het Zomercarnaval weekend met de Battle of Drums. Drie brassbands leggen een route af vanuit verschillende locaties in de stad richting het podium op het Hofplein. Daar trakteren zij het publiek op een spectaculaire show waarna de duizenden bezoekers beslissen welke brassband zich de Beste van Nederland mag noemen. De finalisten van de Battle of Drums zijn Unicum Brass, Team Explosion, Rhythm Allstars. 

Zomercarnaval Straatparade

De Zomercarnaval Straatparade, aangevoerd door Queen Zomercarnaval Whitney van Ommeren, is het kleurrijke hoogtepunt van Rotterdam Unlimited en vindt plaats op 25 juli 2015. De Straatparade vult de straten met de mooiste kleuren en de lekkerste latin klanken van de Caribbean. Dit jaar nemen 25 carnavalsgroepen deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land. De parade van ongeveer 2,5 km start om 13.00 uur op de Blaak en eindigt rond 17.30 uur.

Robin Rotterdam Unlimited

Het festival Robin Rotterdam Unlimited vindt dit jaar voor de derde keer plaats en staat van 21 t/m 25 juli geheel in het teken van muziek, dans, poetry, film en nog veel meer kunst en cultuur uit alle windstreken van de wereld. Maar ook met grote artiesten zoals o.a. George Clinton, Gentleman en Typhoon.

Foto: Zomercarnaval