Travel

Deep South kris kras door Amerika

m 17 Beale Street BB King restaurant
Het zuiden van Amerika biedt veel interessante plekken voor de verwende reiziger. Reis mee met Otto van Halen die zijn reis Deep South voor ons optekende en fotografeerde 

 

 

Onze reis door the Deep south van Amerika begon in Atlanta. Een mooie moderne stad waar in 1996 de Olympische Zomerspelen gehouden werden.

In Atlanta zit ook het hoofdkwartier van Coca Cola. Het Coca Cola Museum zelf stelt niet zo heel veel voor, maar als je er toch bent dan moet je er toch maar even een kijkje nemen.

m 5 Route ChatannoogaaHet Georgia Aquarium daarentegen is zeker de moeite van het bezoeken waard. Zij hebben als een van de weinige aquaria meerdere walvishaaien om te laten zien. Iets om adembenemend naar te kijken.

Via een mooie route rijden we naar Chattanooga. We gaan naar de top van de Lookout Mountain met het treintje van de Incline Railway. Een hele leuke rit en zeker een indrukwekkend gezicht als je daar boven op de berg staat. Dan lijkt de tijd even te hebben stilgestaan.

 

m 8 RCA Studio B
Legendarisch Nashville

Van Chattanooga rijden we naar Nashville waar we een paar dagen verblijven. Je hebt hier ook zeker wel enkele dagen nodig, wil je alle bezienswaardighedigheden kunnen zien. We bezoeken de Country Music Hall of Fame en de beroemde RCA Studio B waar heel veel muziek is opgenomen. De oorspronkelijke naam voor deze wereldberoemde studio’s is RCA Studios. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd deze beroemd als bakermat van de zogenaamde Nashville Sound. m 12 De verblijven van de slaven
Grote sterren als Elvis Presley, Chet Atkins, Hank Locklin, Skeeter Davis, The Everley Brothers, Jim Reeves, Roy Orbison, Johnny Tillotson en Dolly Parton namen hier nummers op.

Ook in het centrum van Nashville draait alles om de countrymuziek. Hier struin je langs vele winkeltjes en cafe/restaurants waar overal de country sfeer heerst.

Ook bezoeken we de Belle Meade Plantation, een voormalige paardenfokkerij waar in vroeger tijd vele slaven verbleven.

 

m 14 Geboortehuis ElvisLegendarische helden

 

Na Nashville is het tijd om in de voet sporen van Elvis Presley te treden. Via de mooie route over de Natchez Trace Parkway rijden we naar de geboorteplaats van Elvis Presley, Tupelo, Mississippi.

Dit is een plek die historie en nostalgie ademt. Natuurlijk kijken we even bij het mooi aangelegde park rondom het huisje. Hier is een historisch museum, opgedragen aan The King en aan de instandhouding van de geboorteplaats van Elvis. Hier is ook een kapel en het Assembly of God gebouw waar de Presley familie altijd kwam.

 

m 15 LorrianeVan daaruit rijden we naar Memphis, Tennessee, the home of the blues en Elvis Presley.

We nemen eerst een kijkje bij het Lorraine Motel waar op 4 April 1968 Ds Martin Luther King vermoord werd. Het motel en de parkeerplaats ervoor zijn in oorspronkelijke staat gebleven. Het gebouw hoort nu bij het Civil Rights Museum.

 

m 16 SUN studio's Middags bezoeken we de legendarische Sun Studios op Union Avenue. In de jaren 50 was de studio van groot belang omdat hier de carrières van o.a Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis begonnen. 's Avonds is het altijd gezellig in het uitgaanscentrum van Memphis op Beale Street. Je kunt er lekker eten in het restaurant van BB King ( die in de week voordat wij er waren helaas is overleden)

 

 

m 18 GracelandLet’s go to Graceland

 

Een must is natuurlijk ook een bezoek aan Graceland. Met het in 1939 gebouwde herenhuis waar Elvis Presley van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. Hij kocht het voor ongeveer 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen. Vernon, de vader van Elvis, verhuisde in de jaren zeventig naar een aangrenzend huis met zijn nieuwe vrouw Dee. De slaapkamer en de badkamer van Elvis zouden al die tijd onaangeroerd gebleven zijn zoals hij ze het laatst gezien heeft. Ondergoed, kousen, pyjama's, truien en andere dingen liggen nog steeds in de lades van de kasten. In de badkamer zouden nog steeds handdoeken, eau de cologne, tandpasta, deodorant en andere persoonlijke zaken staan die Elvis gebruikt heeft. Of je nu Elvis-fan bent of niet. Je kan er makkelijk een paar uurtjes vertoeven in de vele winkeltjes, musea vliegtuigen en natuurlijk het huis zelf.

 

m 24 Creole QueenVanuit Memphis rijden we via Vicksburg naar New Orleans. Met de auto rijden we door het National Militairy Park, een voormalig slagveld uit de Burgeroorlog. In de stad New Orleans maken we een toch met de Raderboot Creole Queen over de Mississippi met een stop bij een mooi landgoed. Dit is zeker een van de grote hoogtepunten van onze down south Amerika-reis.

Na New Orleans komt het eind van onze reis al snel in zicht. Via Montgomery komen we weer aan in onze start- en vertrekplaats Atlanta vanwaaruit we terug naar Nederland vliegen. Met in onze gedachten een mooie reis door het zuiden van Amerika.

 

Verslag en fotografie: Otto van Halen

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage