Kids

Tyrannosaurus rex in Naturalis: Fotoserie

m 20161104 T-Rex Naturalis PIX-5778De tentoonstelling T.rex in Town in Naturalis te Leiden is een hele bijzondere beleving. Hier sta je oog in oog met de bekendste dinosaurus ter wereld.

Tyrannosaurus rex is de bekendste, iconische en tot de verbeelding sprekende dinosaurus ter wereld. Hij is een van de grootste roofdieren die op de aarde heeft rondgelopen, met vlijmscherpe tanden en de krachtigste beet ooit. In verhouding tot de rest van het lichaam was de kop enorm. m 20161104 T-Rex Naturalis PIX-5792Opvallend waren de korte voorpootjes met kleine klauwen. Ze staan in schril contrast met haar grote en sterke achterpoten.

Voor het grote bedrag van € 5 miljoen kon de komst van Tyrannosaurus rex naar Nederland bewerkstelligd worden.

m 20161104 T-Rex Naturalis PIX-5781Naturalis is het eerste museum in Europa dat onderdak biedt aan deze legendarische dinosaurus. Het is echt bijzonder dat  het sterkste, meest meedogenloze roofdier dat ooit op aarde rondliep, in Nederland te zien is. Onderzoekers van Naturalis groeven het skelet op in september 2013. Het fossiel bleek één van de meest complete skeletten van T. rex ooit gevonden en bovendien in zeldzaam goede staat bewaard gebleven. m 20161104 T-Rex Naturalis PIX-5778Met haar 12 meter lengte is zij ook één van de grootste ooit gevonden. Ze werd toevallig gevonden door een Nederlandse vrouw die 46 jaar geleden naar Montana emigreerde.

Fotografie: Harold Versteeg

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage