INTERVIEWS

Glennis Grace eindelijk nummer 1

IMG_0123_gd

Een grote belofte zijn, daarna jaren lang zwoegen om dan zeventien jaar na het allereerste begin van je carriere tóch een nummer 1 hit scoren. Glennis Grace deed het met ‘Afscheid’.  Dank zij dat Volumia- liedje kreeg de zangeres toch het succes wat ze verdiende:  haar lang gewenste nummer 1 hit.

Glennis Grace won in 1994 als zestienjarige de Soundmixshow. Ze werd dank zij Whitney Houston’s ‘One Moment In Time’ dé belofte van toen genoemd en gold toen meteen als een van de grootste zangtalenten van Nederland.  Een veelbelovende carrierestart zou je zeggen, maar toch wist Glennis Grace dat niet helemaal waar te maken. Aan de mooie stem lag het niet en ook niet aan het aanwezige talent. Glennis werkte hard, maakte verschillende albums in het Engels  en in het Nederlands, stond op het Eurovisie Songfestival  en op grote podia. Succes was er wel, maar nooit groot genoeg en zeker geen nummer 1 hit.

 

glennis

Nummer 1 hit

 Alles veranderde toen Glennis een paar weken terug dank zij het programma De Beste Zangers van Nederland het Volumia-nummer ‘Afscheid’ naar de top wist te zingen. Nu staat haar hele leven volledig op zijn kop.  “Dit zie ik als de mooiste bekroning op de eerste vijftien jaar van mijn carriere. Deuren die voorheen gesloten waren gaan nu allemaal open. Sinds ik vorig jaar de Buma  NL Award voor Beste Zangeres was mijn carriere al aan het borrelen. Maar de recente nummer 1 hit met ‘Afscheid’ sloeg werkelijk alles. Nu staat mijn agenda tot volgend jaar vol met optredens, fantastisch toch?” vertelt een enthousiaste Glennis Grace. Ze kon het dan ook bijna niet geloven toen ze hoorde dat ‘Afscheid’ op nummer 1 stond. “ Het was echt het mooiste moment uit mijn carriere. Ik herinner me die vrijdag toen ik hoorde dat ik op de eerste plek stond en hoe blij ik daarmee was. Het hele weekend erna moest ik nog optreden en was kapot moe van de emoties en spanningen.

Persfoto_Glennis_Grace_-_foto_William_Rutten

Meezingconcert

Het laatste concertje was zondag in de hockeyclub van Amstelveen voor 400 man. Uiteindelijk waren er 700 mensen, die zowel binnen als buiten stonden. Ik kwam op en het voelde alsof er een grote ster als Michael Jackson arriveerde. Het publiek heeft het hele repertoire meegezongen. Toen kreeg ik weer vleugels en heb ik even stiekem een traantje weggepinkt”.  Na een paar weken in een roes te hebben verkeerd lijkt even de rust teruggekeerd voor Glennis Grace. “De ergste hysterie is voorbij en ik kan het allemaal een plekje geven. Veel mensen zeggen dat dit eerder had moeten gebeuren maar zelf heb ik er vrede mee. Ik zeg altijd: “Ik heb heel veel kunnen oefenen en ben nu helemaal klaar voor het ‘grote’ werk”.

Het grote werk

Er staat de komende tijd nog heel erg veel te gebeuren voor Glennis Grace. “Op 20 mei is mijn nieuwe album ‘One Night Only’ verschenen. Het is een live plaat waarop ik mijn eigen hits zing naast bekende liedjes van mijn idolen. Er staan covers op van nummers waar ik zelf het allermeeste mee heb, bijvoorbeeld ‘Nothing Compares 2 You’ van Prince en wat andere nummers uit mijn jeugd die ik geweldig vind en die ik een keer in een ander jasje wil laten horen. Voor mij wordt het een heel speciaal album omdat er ook collega-artiesten als Xander de Buisonjé, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer aan meedoen. Candy Dulfer…het is echt een meisjesdroom van me om met haar te zingen”. 

IMG_0132_gd

En sinds de release zijn er nog veel meer mooie dingen geweest, zoals met De Toppers in de ArenA en nog veel meer te gekke optredens. Enne...het gaat heel erg goed met mijn album 'One Night Only'. Dat staat momenteel op nummer 3 van best verkochte albums: alweer een kroon op mijn werk. Wat hoopt Glennis Grace verder nog te bereiken? “Als nuchter mens bekijk ik het allemaal stap voor stap. Ik zou graag overal optreden, een paar eigen shows doen, nog meer hits scoren…We gaan de komende tijd zeker knállen”. (AR)