Gothic & Fantasy Evenementen

Elfia Haarzuilens komt met thema Time & Space

IMG 8769bElfia, het grootste en meest magische kostuumevenement van Europa, brengt dit jaar twee werelden samen met het thema ‘Time & Space’: de magie van fantasy en de power van Outer Space.


Darth Vader in duel met Voldemort, Dobby op de thee bij Yoda en een krachtmeting tussen Orcs en Aliens, tijdens Elfia kom je het allemaal tegen!

 

In het weekend van 23 en 24 april komen meer van 25.000 fantasy en science fiction liefhebbers uit heel Europa naar kasteel De Haar in Haarzuilens uitgedost in de meest buitenissige, magische, space- of fantasykostuums en toebehoren. Hele families (soms zelfs met huisdieren) komen verkleed als angstaanjagende aliens of zwalkende zombies. Maar je ziet er ook mythische Middeleeuwse zwaardvechters hun kunsten demonstreren op futuristische robots en ruimtereizigers.

IMG 8872bHet belooft weer een weekend vol spektakel te worden met tal van special guests, lezingen, demonstraties, parades, shows, markten, workshops en natuurlijk de legendarische kostuumwedstrijd.

 

André Kuipers

Nationale ruimteheld André Kuipers zal dit jaar een landing maken op Elfia. De astronaut geeft onder meer lezingen over de menselijke toekomst in de ruimte en over mijnbouw in de ruimte. Hij gaat in discussie met de Elfianen over de mogelijkheden van het bestaan van buitenaards leven.

 

Spacesuit of the 26th century

Laat zien hoe jij denkt dat een ruimtepak eruit zal zien over 500 jaar! Reis naar de 26e eeuw en ontwerp dé outfit voor de toekomstige astronaut. Een selectie van deelnemers zal tijdens Elfia op 24 april uitgenodigd worden om hun ontwerpen te presenteren. Uitreiking door André Kuipers!

 

Naurake, Askir en zwaardvechten

Richard Schwartz en Uschi Zietsch zullen dit jaar Elfia bezoekers plezieren met een voorproefje van hun nieuwe werk. Schrijver Bernhard Hennen leert je met zijn zwaardkunsten en gemene trucjes om de vijand te verslaan op de meest effectieve manier.


Actie, Spanning en Kostuums

Laat je meenemen naar de tijd van de oude Grieken en reis daarna door naar de middeleeuwen om betoverd te worden door de magie van de Charlatan. Bekijk de fantasy schilderijen van Paul Yperman en de kostuums van Marie Antoinette ontworpen door Tisa Pescar. Wordt door het actie theater van de Hollywoord Stuntmen en geniet van de spectaculaire roofvogelshow.

 

IMG 8889bZombies en Tovenaars

Duelleer zoals Harry Potter en Perkamentus, leer boogschieten net als Robin Hood en voer de gevechten die Michiel de Ruyter ook voerde. Naast al deze activiteiten vindt er ook een Fase 3 LARP battle plaats in het jaar 2703.

 

Muziek en Sprookjes

Kom luisteren naar de sprookjes van Elfia’s sprookjes verteller. Hij neemt je mee naar de middeleeuwen en naar de groene velden van Ierland. Wordt betoverd door de verhalen van Bastiaan de Zwitser en dans mee met de folkmuziek van The Instant Voodoo Kit.

 

Elfia Haarzuilens 2016

23 en 24 April

Kasteel de Haar, Haarzuilens

In de voorverkoop zijn de tickets goedkoper

Dagkaart Zaterdag Volwassenen €20,50, Kinderen (3 tot 11 jaar) €12,50

Dagkaart Zondag Volwassenen €18,95, Kinderen (3 tot 11 jaar) €12,50