Gothic & Fantasy Evenementen

Allereerste Castlefest Winter Edition: Fotoverslag

m IMG 1439Dit jaar vond op 19 en 20 december de eerste wintereditie plaats van het succesvolle Castlefest, hét Middeleeuwen en fantasy festival dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, op Kasteel Keukenhof te Lisse.

Op 19 en 20 december 2015 werd het landgoed van de Keukenhof omgetoverd tot een magische, winterse wereld vol goblins, elfjes, trollen en tovenaars tijdens Castlefest Winter Edition. Castlefest was voorheen alleen in de zomer te bezoeken en wel in de maand augustus. Nu hoeven bezoekers van het populaire Castlefest eindelijk niet meer een heel jaar te wachten tot het festival terugkeert. m IMG 1418Dit jaar konden fantasy-liefhebbers zich deze winter al onderdompelen in de magische wereld die Castlefest biedt. Afgelopen zomer vond alweer de 11e editie plaats van het succesvolle Castlefest en meer dan 36.000, veelal verklede, bezoekers genoten van de ongedwongen sfeer, vele acts, bijzondere activiteiten en oogverblindende creaties van de bezoekers.

m IMG 1517Castlefest Winter Edition 2015 kende een bijzondere winterse setting. Het festival was kleiner en knusser van opzet en daardoor zeker extra gezellig. Centraal stonden muziek, fantasyschrijvers, goed eten en de gezellige sfeer. Bezoekers konden genieten van de bijzondere Middeleeuwse markten en oude ambachten als smeden, beeldhouwen en leer bewerken en wanen zich even in een Middeleeuws winters tafereel.

m IMG 1392De wintereditie van Castlefest staat in het teken van het Germaanse zonnewendefeest of Yule en de terugkeer van het licht wordt gevierd, nadat de kortste dag van het jaar voorbij is. Je waande je twee dagen lang in een unieke wereld waar fantasie werkelijkheid wordt. Castlefest Winter Edition vond plaats op 19 en 20 december en werd gehouden op het landgoed bij Kasteel Keukenhof te Lisse. De eerste editie was meteen een doorslaand succes. Volgend jaar zal er vast wel weer een tweede editie van Castlefest Winter Edition plaatsvinden.

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage